A Czuczor-gimnázium 12.B osztálya nyerte a tablóversenyt

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány által szervezett VIII. Győr-Belvárosi Tablóversenyre 13 iskola 22 osztálya pályázott.

448403729_770157868654742_817458613111669216_n.jpg

Az iskolákban már hagyománynak számít, hogy a ballagó osztályok tablókat készítenek. Ezek különleges megjelenésükkel régóta színes részei a belvárosi tavasznak. A végzős diákok és iskoláik büszkén hirdetik a belvárosi üzletek kirakataiban elhelyezett tablókon, hogy elérkezett a nagy megmérettetés számukra és hamarosan megteszik következő lépésüket a nagybetűs ÉLET felé.
A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Győri Bevásárló Utcák Alapítvány szerette volna még emlékezetesebbé tenni a végzős
osztályok számára ezt az időszakot, ezért különleges felhívással fordult a győri középiskolákhoz. 2024. április elején immár nyolcadik alkalommal hirdette meg a Győr-Belvárosi Tablóversenyt.

A versenyre 13 iskola 22 osztálya nyújtotta be pályázatát. A versenyen résztvevő osztályok tablóit a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány a Győr-Belvárosi Tablóverseny Facebook oldalon tette közzé szavazásra. A like-gyűjtés áprilisban megkezdődött és május 24-ig tartott. Ez idő alatt sok ezren csodálták meg a rendkívül kreatív és nagy gondossággal készített tablókat online (52.000 elérés, közel 11.000 like) és személyesen is, a belvárosi kirakatokban.
A belvárosi vállalkozók fontos szerepet töltöttek be ebben az akcióban, hiszen a helyi hagyománynak megfelelően lehetőséget biztosítottak a tablók kihelyezésére a
kirakatokban. Sok érdeklődőt, látogatót vonzottak üzleteik kirakatához. A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány a belvárosi vállalkozók összefogásával rendszeresen tesz lépéseket azért, hogy az ambíciózus pályakezdő fiatalokat támogassa.

A nyertes 1641 szavazattal a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium 12.B osztálya lett.  Nyereményük egy bankett vacsora ételfogyasztása a Komédiás Étteremben (9022 Győr, Czuczor Gergely u. 30.).

A nyereményt sajtóreggeli keretében adta át június 13-án Obertolné Horváth Tímea, az alapítvány elnöke, Béres János, az alapítvány kuratóriumi tagja és Boncsarovszky Péter, ifjúságügyért felelős polgármesteri biztos.

tablókép.jpg

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png