A hőszigetelés jövője - szakmai napot tartottunk Levélen

A vállalkozók egy új hőszigetelési technikával ismerkedhettek meg.

Szakmai találkozót szervezett a GYMSM KIK Kézműipari Tagozata és Mosonmagyaróvári Térsége az építőiparban tevékenykedő szakemberek és a szakképzésben érdekeltek számára.

 

"Az építőiparban folyamatosan előre kell lépnünk, fejlődnünk, másként lemaradunk. A kollégákat képeznünk kell, hogy a jövő építőipari munkásainak is átadják a tudást." - hangsúlyozta Czakó Csaba a szakmai nap fő szervezője. A kézműipari tagozat építőipari szakmai osztályának elnöke úgy gondolja, hogy az építőipar terén a piac át fog rendeződni és a mennyiség helyett a minőségre terelődik a hangsúly.

 

A rendezvényen részt vett Pintér-Péntek Imre, a GYMSM KIK elnöke is, aki köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy a legfőbb cél az, hogy a jó szakembereket itthon tudják tartani.

Kiss Béla, Levél Község polgármestere arról beszélt, hogy a községük az egyik leginkább fejlődő település és a jövőben egy egészségház építését tervezik, éppen a rendezvénynek otthont adó Kultúrház mellett.

 

A rendezvényen egy új hőszigetelési technikát is bemutattak, melynek előnyeiről Bíró Péter épületbiológus, a gyulai Naturica Group Kft. tulajdonosa tartott előadást. A módszer lényege a fagyapottal és farosttal, valamint más természetes alapanyagokkal való hőszigetelés.

 A program vendégei voltak a szlovák TEPORE S.R.O. cégtulajdonosai, Michal Mikloskovic és Jakub Cajko, akik a résztvevő vállalkozók kérdéseire a helyszínen válaszoltak. A cég a Szlovák Köztársaságban a fa alapú szigetelőlapok és a fa alapú befujásos szigetelések legnagyobb forgalmazója.

 

A program a technika gyakorlati bemutatásával zárult. Az érdeklődők megtekinthették a befúvásos szigetelési technkikát egy közeli építkezésen.

 

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png