A kamarát is bevonva terveznek az önkormányzat építészei

Az "Infrastrukturális és épített környezet munkacsoport"  dr. Dézsi Csaba András győri polgármesterrel és a város építészeivel egyeztetett a változtatási tilalomról. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és  Iparkamarában gazdaságfejlesztési munkacsoportok alakultak év elején. Az egyes munkacsoportokban különböző területek ismert és elismert vállalkozói és közéleti személyiségei gondolkoznak együtt, ötleteikkel, tapasztalataikkal egy gazdasági akciótervet dolgoznak ki. A gazdaságfejlesztési munkacsoportok célja, hogy a megyében működő vállalkozások segítségével új gazdasági lehetőségeket tárjon fel, egyben meghatározza a gazdasági ágazatok lehetőségeit, stratégiáját.

A Győri térség tíz munkacsoportjának egyike az "Infrastruktuális és épített környezet munkacsoport", amely kiemelten foglalkozik a május elején Győrben bejelentett, változtatási tilalommal. 
A munkacsoport meghívására kamaránk vendége volt 2021. május 18-án dr. Dézsi Csaba András győri polgármester, Varga Ferenc önkormányzati beruházásokért felelős főtanácsadó és Gyimóthy Ákos városi főépítész. A találkozóval lehetőséget kapott a vállalkozói kör arra, hogy a kihirdetett változtatási tilalom okairól és a megoldási javaslatokról egyeztessenek. 
A találkozón Pintér-Péntek Imre kamaraelnök hangsúlyozta: a kamara a vállalkozói érdekeket tartja szem előtt, és a vállalkozói kör a konszenzuson alapuló megoldásokat tudja elfogadni. Tutervai Mátyás, a megyei Építész Kamara elnöke a kommunikáció és az adminisztratív háttér megteremtésének fontosságára hívta fel a figyelmet. A vállalkozói kérdéseket a polgármester nyitottan fogadta, és kifejezetten kérte a szakmai, vállalkozói körök javaslatait, hiszen a cél közös: Győr élhető, kellemes, és erős gazdaságú város legyen!

A polgármesteri fórum folytatásaként a gazdaságfejlesztési munkacsoport tagjai csütörtökön (2021. május 20.) megbeszélést folytattak a győri önkormányzat építész szakértőivel. A megbeszélésen szakmai kérdésekről egyeztettek, és a változtatási tilalomra vonatkozóan konkrét javaslatok is elhangzottak a kamarai vállalkozói kör részéről.

A kamara és az önkormányzat számára is fontos az együttműködés, és örömünkre szolgál, hogy az önkormányzat a jövőben a jogalkotási folyamatba is bevonja a kamarát!

A polgármesteri fórumon készült fotókat galériánkban megtekintheti.
Fotók: Marcali Gábor

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök