A kiválóságot és a minőséget ünnepeltük a kamarában

Három szakma frissen végzett mesterei vehették át okleveleiket a sikeres vizsgát követően.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara fontos feladatának tekinti a szakképzési lehetőségek megismertetését, a szakemberek továbbképzését és a nemzetgazdaság érdekeit szolgáló szakember-utánpótlás biztosítását. Ennek a kiemelt tevékenységnek keretében a kamara a korábbi évekhez hasonlóan 2021-ben is több szakmában biztosított mesterképzési lehetőséget, a sikeres vizsgázók ünnepélyes körülmények között vehették át oklevelüket.

A mesterlevél-átadó ünnepségen ezúttal három szakma 29 kiválósága vehette át azt az oklevelet, mely feljogosítja őket fiatal pályatársaik képzésére. Mindannyian komoly felkészülést kívánó oktatáson vettek részt, majd tettek sikeres vizsgát. A mester cím a szakmai képesítések csúcsa, melyhez nem csak sikeres vizsga szükségeltetik, hanem megfelelő gyakorlati tapasztalat is.

Pintér-Péntek Imre, a kamara megyei elnöke köszöntőjében elmondta: az, hogy fiatalemberek a saját szakmájukban mesterré válnak, az egyének számára erkölcsi, a vállalkozások számra pedig piaci szempontból is előnyt jelent. Akik a mesterré válás útjára lépnek, törekvő emberek, és döntésükkel azt üzenik környezetüknek, van hitük a jövőben. A mostani körülmények között pedig nagy szükség van hitre, hogy legyőzzük a ránk leselkedő veszélyeket. – Remélem, a mesterek közül sokan vállalkozókká válnak – tette hozzá az elnök. – Amikor így lesz, legyenek magukra büszkék, hiszen a vállalkozók munkát és jövedelmet biztosítanak maguknak és másoknak, adót fizetnek, és hozzáadott értéket teremtenek, ami előre viszi az országot.

Ezt követően Prof. Dr. Lakatos István a kamara kézműipari tagozatának elnöke szólt a résztvevőkhöz. Beszédében az átadóünnepséget a kiválóság és a minőség ünnepének nevezte. – A mester kiemelkedik az átlag szakemberek köréből, a mesterlevél pedig a szakmák diplomája – mondta a tagozati elnök, aki a marketingben jól ismert 4p-vel állította párhuzamba a „mestermix” 4k-ját: karrier, képzés, kapcsolatok és köztisztelet – mindezen fogalmak jellemzik és leírják a mester személyét, tevékenységét.

Eskütételük után az frissen végzett kiválóságok az adott szakma vizsgabizottsági elnökétől vehették át okleveleiket.  A kézápolás és körömkozmetika négy új mesterének Dr. Némethné Kráz Éva, a tizenhat autószerelőnek Hervai Ferenc, a kilenc  szakácsnak pedig Mezei Zoltán adta át a mesteri címet tanúsítók okmányt.

Ludovics Krisztina a kézápolás és körömkozmetika  szakmában tett sikeres vizsgát. – Szerintem a saját területén mindenkinek törekednie kell a legmagasabb szakmai végzettség megszerzésére. Maximalista vagyok, így saját magam kerestem a lehetőséget, hogy én is mesterré válhassak, ami számomra egyrészt elismerést jelent, másrészt lehetőséget a tanításra, tapasztalataim átadására. – mondta az oklevél átvételét követően.

Fehér László autószerelő mesterként tevékenykedhet tovább. – Jelenleg alkalmazottként dolgozom, de szeretnék majd belátható időn belül saját vállalkozást indítani, s ehhez szükségét éreztem a mester cím megszerzésének. Ezen kívül fontosnak tartom, hogy kineveljünk egy új generációt, amely bennünket követ majd a pályán, és akiknek átadhatjuk megszerzett tudásunkat. Eljutottam oda, hogy nem csak megszerezni, használni, hanem továbbadni is szeretném a felhalmozott szakmai ismereteimet, tapasztalataimat. Remélem, majd vállalkozóként és mesterként is kiváló fiatal szakembereket tudok majd biztosítani a szakmámnak.

Nagy Péter szakácsként szerzete meg a mester fokozatot. – Azért vágtam bele ebbe a folyamatba, mert úgy érzetem, a legmagasabb szinten szeretnék a szakmám képviselője lenni. A képzés során sokat tanultam, élmény volt a mesterré válás lépcsőfokait sorra venni, és most már van lehetőségem tovább adni mindazt a tudást, melyet megszereztem.

A rendezvényről készült fotókat a kamara facebook oldalán tekinthetik meg! 

Fotók: OJP

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png