A koronavírus terjedése miatt a külföldre utazás nagyobb kockázattal járhat

Külföldre utazás esetén ügyeljenek arra, hogy a javasolt higiéniai előírásokat gondosan betartsák, a fogadó ország hatóságainak utasításait kövessék.

A megbetegedés kellő körültekintéssel kerülhető el, az ellene való védekezés a higiéniai szabályok fokozott betartásával lehetséges (gyakori és alapos kézmosás, fertőzött személyekkel való érintkezés elkerülése, nyers vagy ismeretlen eredetű hús – és tejtermékek fogyasztásának mellőzése).

A koronavírus terjedése a cégek mindennapos működésére is nagy hatást gyakorol. Az üzletmenet hatékony fenntartása érdekében egyre több vállalkozás dönt az otthoni munkavégzés széleskörű bevezetése mellett.

Felhívjuk a vállalkozók figyelmét, hogy figyelmeztessék munkatársaikat is a tömegrendezvényeken való részvétel megfontolására, alapvető munkahelyi higiénia betartására, home office lehetőségére!

 

Az alábbi tanácsok vizsgálata minden vállalkozás számára hasznos, az exportáló és alapanyagot/eszközt importáló termelő és szolgáltató vállalkozások számára megfontolandók.

Fontos a munkavállalók megnyugtatása, a korrekt mindenre kiterjedő tájékoztatás. Fontos, hogy partnereit, beszállítóit és akár külföldi partnereit is tájékoztassa a vállalkozása működése során bevezetett higiéniai szabályokról. Ehhez nyújtunk az alábbiakban javaslatokat. 

Az alábbi weboldalakon is praktikus tanácsokat talál:

https://koronavirus.gov.hu/

https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/getting-workplace-ready-for-covid-19.pdf?sfvrsn=359a81e7_6

 Vállalkozása az alábbi járványügyi helyzet fokozatok mentén szükséges felkészüljön.

1. Megelőzés

2. Távolságtartás

Mai nappal a két fenti fokozat előírásait érdemes követni.

3. Home office

4. Leállás

 

Az alábbi linkre kattintva, olvassa el figyelmesen a Konzuli Szolgálat részletes tájékoztatását a külföldre utazással kapcsolatosan!

 

A témához kapcsolódó tájékoztató oldalak:

www.facebook.com/koronavirus.gov.hu

www.koronavirus.gov.hu

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png