A magyar csodaszarvas, amit Amerikában is elismertek

A kézműipari tagozat önkéntes vállalkozója, Kiss Ágota a Battle Of The Beadsmith 2020. évi pályázatára készítette el a remekművet.

Kiss Ágota népi iparművész, gyöngyékszer készítő 2017 óta a kézműipari tagozat önkéntes tagja.

Munkáit rendszeresen zsűrizteti a Hagyományok Háza szakmai zsűrijével. Emellett számos nemzetközi és hazai pályázaton is részt vesz modern és hagyományos népi ékszereivel. A Tárgyalkotó Népi Iparművész címet 2018-ban kapta meg.

A Csodaszarvas nyakéket a Battle Of The Beadsmith pályázatára készítette 2020-ban. A pályázat során a világ minden pontjáról jelentkeznek gyöngyfűzők, művészek. A saját ötletek alapján elkészült gyöngy alkotások elkészítésére néhány hét áll csupán rendelkezésre, majd fotó alapján egy szakmai zsűri dönt a továbbjutásról. Díjazás nincs, a verseny sokkal inkább szól a megmérettetés, a közös alkotás öröméről és az önkifejezés lehetőségéről.

"Nagy örömömre alkotásommal legtovább juthattam a versenyben magyarként, ami igazi megtiszteltetés volt számomra. Ez volt a legsikeresebb alkotásom, külön megtiszteltetés, hogy a továbbjutást amerikai nívós szakmai zsűri biztosította. Előző éveben az Áramlás ékszeremmel pályáztam, mely online formában megtekinthető volt a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Őszi tárlatában." - mondja Ágota. 

Az alkotások között nem csak ékszereket lehet készíteni, többen készítenek táskát, gyöngyös koszorút, de akár még tánc ruhákkal is találkozhatunk. A kedves érdeklődők követhetik a versenyt a Facebookon, mely idén októberben kerül megrendezésre.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png