A Mercedes Kecskeméten kezdte el tesztelni vadiúj robotmunkásait

Az Apollo modell 180 cm magas és közel 73 kg, és akár 25 kiló emelésére is képes.

assembly-line-production-new-car-automated-welding-car-body-production-line-robotic-arm-car-production-line-is-working.jpg

A Mercedes Kecskeméten kezdte el tesztelni humanoid robotmunkásait. Mercédesz logóval és a már jól ismert Mercédesz dizájnnal került legyártásra a texasi egyetem robotlaborjának csapata által létrehozott új humanoid robot munkaerő. Az Apollo modell 180 cm magas és közel 73 kg, és akár 25 kiló emelésére is képes. Jelenleg a kecskeméti Mercedes gyárban a minőség-ellenőrzésben nyújtanak segítséget, illetve az alkatrészeket szállítanak az összeszerelő sorok között.
A robotok bevonásával a cél az, hogy a fizikailag megterhelő, ismétlődő, unalmas feladatok ellátását kiváltsák robotokkal.
Jörg Burzer, a Mercedes termelési vezetője továbbá azt is hangsúlyozta, hogy ez nem vonja maga után azt, hogy nem lenne szükség az autóiparban humán erőforrásra, hiszen nem vesznek át az autószerelésben minden lépést, az autóik összeszerelésében, összetettebb feladatokban továbbra is szükség lesz és számítanak a megfelelően képzett munkaerőre.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png