Kihelyezett ülés a Verarbeiten Pausits Kft.-nél

A Verarbeiten Pausits Kft. meghívására kihelyezett térségi elnökségi ülést tartott Halásziban kamaránk Mosonmagyaróvári Térségi elnöksége.

Kihelyezett ülést tartott a kamara Mosonmagyaróvári Térségének elnöksége a Verarbeiten Pausits Kft.-nél. A találkozón a vendéglátó cég részéről részt vett Pausits Imre és Pausits Valér ügyvezető, Terdik Gábor hegesztőmérnök, Somogyi Donatella HR asszisztens, a kamara képviseletében Csalló Gábor térségi elnök, Gráfi Szabolcs és Tuba Szabolcs térségi elnökségi tagok és Kiczenko Mária térségi titkár.

Pausits Valér elmondta, hogy komoly problémát jelentett számukra is a megfelelő munkaerő hiánya. Cégük aktív a FB-on, sok pénzt költenek a FB hirdetésekre, Ázsiából, Pakisztánból hoztak munkavállalókat. Még tavaly meglátogattak egy céget, amelynek 25 000 alkalmazottja van világszerte. Van saját üzeme, ahol lakatosokat, hegesztőket, forgácsolókat oktatnak és alkalmaznak, majd egy részüket kiszervezik külföldre. 2 szinten, 6 helyiségben elméleti, gyakorlati képzést tartanak: lakatost, hegesztőt képeznek.
Fél év alatt kiképezik az embereket. Az Arab-öböl régióban is dolgoznak munkavállalóik. Már 13 000 embert képeztek ki. Szerveztek egy gyakorlati bemutatót: 50 embert mutattak be. Ezek a dolgozók korábban már Koreában dolgoztak, csővezetékeket gyártottak. Kiváló minőségű munkát végeznek. A színvonalas, elkötelezett munkavégzés jellemzi munkatársi gárdájukat, legyenek azok hazaiak, vagy külföldiek.

Pausits Valér beszámolt vállalkozásuk utóbbi 3 évének kihívásairól, az azokra adott válaszaikról. Ők a válságos időszakot a jövőbe történő beruházásra fordították. A Verarbeiten Pausits Kft. megvásárolt két acélszerkezet gyártó vállalatot Csehországban, energetikai és gyártóberendezésekbe, személyzetfejlesztésbe ruháztak be.

Amennyiben elfoglaltságaik engedik Pausits Valér és Imre is szívesen részt vesznek kamarai aktivitásokban. 

A kamarai delegáció örömmel látta a helyi vállalkozás jelentős és nemzetközi színvonalú telephelyét, betekintést nyert gyártóművi folyamataikba és futó projektjeikbe.

 


Amennyiben az Ön vállalkozása még nem tagja kamaránknak, de szeretne egy jól működő közösséghez tartozni, csatlakozzon hozzánk!

Kapcsolat:

GYMSM KIK Mosonmagyaróvári Térség

9200 Mosonmagyaróvár, Kötélgyártó u. 1-3.
Kiczenko Mária
térségi irodavezető

Tel.: +36 96 579 211; +36 20 343 5902
E-mail: kiczenko.maria##kukac##gymsmkik.hu»

 


 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png