A nyelvi sokszínűséget ünnepeltük

A Nyelvek Európai Napja a nyelvtanulás fontosságára is felhívja a figyelmet.

Szeptember 28-án immár  tizennegyedszer szervezte meg hagyományos programját a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Europe Direct Irodája a Hatos és Társa Nyelviskola, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Széchenyi István Egyetem közreműködésével.

"A rendezvény plakátversennyel, EU-s vetélkedővel, és prezentációkészítéssel igyekszik elérni a fiatalokat." - mondta Dr. Lakatosné Dr. Novák Éva, a Europe Direct Győr-Moson-Sopron irodavezetője.

A főszervezők között idén is ott volt Győr egyik meghatározó nyelviskolája. Hatos Hajnalka, az intézmény ügyvezető tulajdonosa kiemelte: a mai világban, főleg a régiónkban rendkívül fontos a nyelvtudás.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is évek óta a rendezvény egyik mozgatórugója. Prof. Dr. Lakatos István, a szervezet kézműipari tagozatának elnöke, aki egyben a Széchenyi Egyetem tanára is úgy fogalmazott egy jó nyelvtudással a munkaerőpiacon dupla annyit ér az ember.

A kamara kézműipari tagozata nevében a tagozat elnöke emlékplakettet adott át Hatos Hajnalkának, gratulálva az idén 25 éves Hatos és Társa Nyelviskolának.

A Széchenyi Egyetem első ízben biztosít helyszínt a program számára. Nem véletlenül, hiszen szeretné tudatosítani az általános és középiskolásokban, mennyire fontos a felsőoktatásban a nyelvtudás. A Széchenyin 40 szak indult idén idegen nyelven és egyre nagyobb teret hódít a nemzetköziesítés terén is az egyetem, emelte ki Ablonczyné Prof. Dr. Mihályka Lívia társadalmi kapcsolatokért felelős elnöki megbízott, akinek jelképesen három tankönyvet nyújtott át a megyei közgyűlés elnöke.

Győr-Moson-Sopron megye 2019 óta működik együtt a kínai Henan tartománnyal, ahonnan most egy kínai nyelvoktatást segítő könyvcsomag érkezett a Széchenyi Egyetem részére.

A rendezvényen a szakmai verseny legjobbjait díjazták. Nyelvvizsga voucher, tanulmányi kirándulás és rengeteg tárgynyeremény talált gazdára a legügyesebbek között, de senki nem távozott üres kézzel.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png