A Pannon Tools Kft. is belépett üzleti közösségünkbe

A Pannon Tools Kft. történetében kiemelkedő nap március 19.: versenyképesség-növelő támogatást vehetett át a cég és a kamarai közösség tagja lett.

 

A Pannon Tools Kft. elnyerte a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség Nonprofit Zrt. „Versenyképesség-növelő támogatását". 
A győri cég elsősorban autóipari beszállító, szinte minden autómárkához gyárt alkatrészeket, emellett épületgépészeti, illetve orvostechnikai műszerek gyártására is specializálódott. A HIPA projektjében elnyert támogatást a technológia további fejlesztésére fordítják. Mintegy 125 millió forintos beruházásba fognak, amelyhez 41 millió forint támogatást nyertek el. A beruházás keretében egy robotizált munkaállomást, illetve egy többfészkes fúróállomást valósítanak meg. A támogatói okiratot ünnepélyes keretek között adta át 2021. március 19-én a cég győri gyárában  Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. 

A miniszter az eseményen méltatta a Győr-Moson-Sopron megyei vállalkozásokat, kiemelte: egy főre jutó gazdasági teljesítmény tekintetében a Győr-Moson-Sopron megyeiek az elsők, a térségben van Magyarország legnagyobb gazdasági ereje. Elmondta: az elmúlt egy évben, amelyet a koronavírus-járvány nehezít, 45 milliárd forint értékben valósítottak meg beruházást a Győr-Moson-Sopron megyei cégek és ezzel több mint 14 ezer megyei munkahelyet védtek meg. A támogatásért a cégek ugyanis vállalják, hogy minden munkaerőt megtartanak. Közéjük tartozik a Pannon Tools Kft. is, amely 70-80 embert foglalkoztat. 

Az eseményen részt vett dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő és Ésik Róbert, a HIPA vezérigazgatója is. 

Az ünnepélyes alkalmon a Pannon Tools belépett kamaránk önkéntes tagjai közé is. A cég ügyvezetője, Tóth Tünde és kamaránk Ipari tagozati elnöke, Pénzes László ezen a napon írták alá az együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot. Az aláírás után Pénzes László átadta a tagságot igazoló oklevelet is az ügyvezető részére. 
Gratulálunk a Pannon Tools Kft-nek az elnyert támogatáshoz és a kamarai önkéntes tagsághoz egyaránt! Üdvözöljük üzleti közösségünkben, bízunk benne, hogy eredményes együttműködés vette kezdetét ezzel a nappal! 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png