Kimagasló siker a Szakma Sztár Fesztiválon: 26 érmet nyertek vármegyénk diákjai

Húsz szakmában a legjobbak között végeztek a győr-moson-soproni diákok a szakmák legrangosabb, országos bajnokságán. 

Mintegy 200 szakmát tanuló fiatal versenyzett 2023. április 24. és 26. között a Szakma Sztár Fesztivál budapesti döntőjén, 72 szakma 22 szakmacsoportjában versengtek.  A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV). A versenyek területi előválogatóját a megyei kamarák végzik, azt válogatók követik, majd az országos döntőre a Szakma Sztár Fesztiválon kerül sor.
 
Győr-Moson-Sopron vármegyét 33 diák képviselte a bajnokok versenyén, s közülük 26-an dobogóra is állhattak. Összesen 20 szakmában értek el 1-3. helyezést, 10-ben ráadásul az élen végeztek a vármegyei indulók. A győri és a soproni szakképzési centrum iskoláiból került ki a legjobb karosszérialakatos, pincér- és vendégtéri szakember, alternatív járműhajtási technikus, gépgyártás- és technológiai technikus, szoftverfejlesztő-és tesztelő, vendéglátásszervező, valamint informatikai rendszer-és alkalmazás-üzemeltető technikus - az autógyártók, a CAD-CAM szakirányú gépész technikusok és a magasépítő technikusok versenyén pedig nemcsak az 1., de a 2. helyezést is vármegyei diákok szerezték meg! (2. helyezés: vasútforgalmi szolgálattevő, logisztikai technikus, grafikus és ipar 4.0 szakmákban. 3. helyezés: járműfényező, szakács, kiadványszerkesztő technikus. 2. és 3. helyezés: festő, mázoló, tapétázó, kereskedelmi értékesítő, mélyépítő technikus.) 
 
Csak Budapesten örülhettek több éremnek, de csak a vármegyéket nézve Győr-Moson-Sopron áll az élen: 26 érem került hozzánk, Bács-Kiskun, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyék 10-10 dobogós helyezéssel következnek utánunk. A diákok, a felkészítő tanárok, az iskolák, a Győri és a Soproni Szakképzési Centrumok és a képzőhelyek, a helyi vállalkozások, cégek közös sikere ez.
 
A kimagasló teljesítményt kamaránk is elismeréssel jutalmazta, ünnepség keretében köszöntötte a fiatalokat, felkészítő tanáraikat és gyakorlati oktatóikat május 18-án, a Hotel Famulusban
  • Pintér-Péntek Imre, kamaránk elnöke,
  • prof. dr. Lakatos István, a kamara Kézműipari Tagozatának elnöke és
  • Jankó Ernő, szakképzésért felelős elnökségi tag.

Az ünnepségen részt vett és gratulált a sikerekhez Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja is. 

Az eseményről tudósított a Kisalföld napilap és a Győr Plusz Média, a linkekre kattintva megtekintheti őket. 

Tekintse meg az ünnepségen készült fotókból összeállított képgalériát!
Fotók: Krizsán Csaba

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png