A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának új szolgáltatása, a design újdonságkutatás

A szolgáltatás keretében egy mintára vonatkozóan bárki megrendelheti a hivataltól a világszintű kutatást.

copyright-design-license-patent-trademark-value-concept (1)5429.jpg

2024. július 1-jétől elérhetővé vált a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) új szolgáltatása, a design újdonságkutatás.
A szolgáltatás keretében egy mintára vonatkozóan bárki megrendelheti a hivataltól a világszintű kutatást, mely során a formatervezési minta egyéni jellege és újdonsága kerül megvizsgálásra. A szolgáltatás igénybevételéhez nem szükséges bejelentést tenni, a vizsgálat eredménye nem befolyásolja a folyamatban lévő, illetve a lezárult eljárásokat sem.
Az újdonságkutatási szolgáltatás célja, hogy segítséget nyújtson azon információk elérésében, amelyekre szükség lehet a formatervezési minta – oltalmi bejelentésekkel, vagy a már fennálló oltalmakkal összefüggő döntések megalapozásával kapcsolatban.

A szolgáltatás igénybevétele azok számára javasolt, akik a formatervezési minta-oltalmi bejelentés megtétele előtt állnak, illetve akik a formatervezési minta-oltalmi bejelentés benyújtását követően szeretnének tájékozódni a formatervezési minta egyéni jellegéről és a minta újdonságáról, mivel a hivatal 2024. január 1. óta az Fmtv változásai alapján a megadásra irányuló eljárás keretében ezeket nem vizsgálja.

A szolgáltatás díja 88 900 Ft (70000 Ft + áfa).

A szolgáltatás megrendelhető a hivatal által erre a célra rendszeresített, aláírással ellátott megrendelőlapjának (valamint az ahhoz csatolt mintát bemutató, kutatható ábrának, illetve ábráknak) a hivatal részére történő személyes átadásával, valamint postai úton, illetve elektronikus úton (beszkennelve, csatolt fájlként), a design##kukac##hipo.gov.hu e-mail címre való megküldésével.

Az új design szolgáltatásról bővebb információ ide kattintva érhető el.

Szellemi tulajdonjogi tanácsadás elérhető a kamarában:
Jelentkezhet az inno##kukac##gymsmkik.hu e-mail címen.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png