Aktuális támogatások vállalkozások számára - 01.21.


Összefoglaltuk az aktuális támogatási lehetőségeket!

Ágazati bértámogatási program
A kormány legújabb intézkedéseként meghosszabbítja az Ágazati bértámogatási programot, továbbá a támogatást kérelmezhető munkáltatói kört kibővíti a 19.-24., továbbá a 25. sor szerinti főtevékenységet végzőkkel. A korlátozások miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások, azaz a vendéglátás, szabadidős tevékenység szolgáltatást nyújtó munkaadók részére a munkaviszonyban foglalkoztatott személy bruttó munkabére 50 százalékának megfelelő összegű támogatás nyújtható, legfeljebb bruttó 241 500 Ft-ig. Igénylés: 2021. február 8-ig.
Részletek: https://nfsz.munka.hu/cikk/1294/Agazati_bertamogatasi_program

 

Vállalkozások munkaerő támogatása
A munkaadók az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz benyújtott kérelem alapján vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, ha állami foglalkoztatási szervnél regisztrált programrésztvevő, 25 év alatti álláskeresőt vagy alacsony iskolai végzettségű álláskeresőt foglalkoztatnak munkaviszony keretében. A támogatás folyósítási időtartama fix 5 hónap lehet. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bérköltség (bruttó bér és szociális hozzájárulási adó) 50%-a, de teljes munkaidős foglakoztatás esetén legfeljebb 100 ezer Ft havonta. A támogatási kérelem 2020. október 15. napjától nyújtható be ellenkező tájékoztatásig.
Részletek: https://nfsz.munka.hu/cikk/1268/Vallalkozasok_munkaero_tamogatasa

 

KFI bértámogatás
A kormány a koronavírus járvány miatt létrehozott gazdaságvédelmi akciótervének egyik fontos eleme a KFI szektor magasan képzett szakemberei foglalkoztatásának támogatása, hiszen ez elengedhetetlen a gazdaság újraindításához: 2021. január 4-től elérhető támogatásokat ezért többek között mérnökök, kutatók, informatikusok, magasan képzett szakemberek után kaphatják a munkáltatók. A támogatás kiterjed mindazon nem költségvetési szerv munkáltatókra, ahol kutatást, fejlesztést végeznek. A program így minden ágazatot érint, hiszen minden gazdasági szektorban van kutatással (is) foglalkozó vállalkozás, ezért a teljes nemzetgazdaság számára segítjük a támogatáshoz történő hozzáférést. A támogatás összege nem haladhatja meg a havi 318.920 forintot munkavállalóként. Az így megítélt összeget a munkáltató kapja, és a támogatás fejében garantálnia kell a munkavállalónak legalább a támogatási idővel megegyező tovább foglalkoztatását. A támogatás, illetve a tovább foglalkoztatás időtartama alatt a munkáltató a munkavállaló munkabérét nem csökkentheti. A kérelmet a munkáltató a székhelye vagy telephelye szerint illetékes megyei (fővárosi) kormányhivatal foglalkoztatási főosztályához nyújthatja be.
Részletek: https://nfsz.munka.hu/cikk/1357/Kutatok_es_fejlesztok_innovacios_bertamogatasa

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök