Angyalok a belvárosban – Összefogás 22 diákért

A kamaránk által létrehozott Győri Bevásárló Utcák Alapítvány 5. alkalommal hirdeti meg „Angyalok a belvárosban” jótékonysági kampányát.

Útra keltek az angyalok, a szerda délutáni sajtótájékoztatóval kezdetét vette az „Angyalok a belvárosban” jótékonysági kampány.
A kamaránk által létrehozott Győri Bevásárló Utcák Alapítvány 5. alkalommal hirdeti meg idén nagysikerű adománygyűjtő kampányát, az „Angyalok a belvárosban” jótékonysági akciót a társadalmi felelősségvállalás jegyében.
A korábbi évekhez hasonlóan, ezúttal is megyei szakképző intézmények számára írt ki alapítványunk pályázatot, így azok javasolhatnak támogatásra hátrányos helyzetű diákokat az alapítvány kuratóriuma számára, akik igazán látják, kik azok, akiknek leginkább szükségük van a segítségre. Idén 7 iskola nyújtott be pályázatot, összesen 22 rászoruló fiatal számára szeretnének támogatást nyerni.
A győri belvárosi üzletek is kiveszik részüket az adománygyűjtésből. Arra kértük őket, hogy helyezzék ki kampányunk „angyalos” perselyeit üzletükben, amelybe a náluk vásárlók bedobhatják adományaikat, ők pedig egy angyalka figurával köszönhetik meg a támogatást.
Az adománygyűjtést segíti idén a GYMSM KIK Női Vállalkozói Klub, valamint cukrásztanulók is. A Női Vállalkozói Klub „angyalai” az adventi vásár jótékonysági faházában várják az adományozókat december 4-én, 5-én és 12-én, a jótékony forintokat pedig az akciót támogató cukrászdák, varroda és cukrásztanulók által készített kézműves finomságokkal, díszekkel köszönik meg. A jótékonysági akcióhoz ilyen formában csatlakoztak a Krúdy iskola cukrász osztályai is, kampányunk új eleme, a „Fiatalok a fiatalokért!” kezdeményezés keretében járulnak hozzá diáktársaik segítéséhez. 
A jótékonysági faháznál az adományozóknak lehetőségük lesz fotózkodni is „angyalszárnyas” selfie-pontunknál. Az így elkészült fotókat közzétesszük a kampány Facebook-oldalán, büszkén mutatva be követőinknek Győr angyalait, akik köztünk járnak!
Az üzletekben és a jótékonysági faházban befolyt összeget idén is tovább gyarapítják jótékonysági kampányunk támogatói: az OTP Bank Nyrt. és a Patent Security.
A támogatók, a GYMSM KIK Női Vállalkozói Klub, az üzletek, a diákok és a Győri Bevásárló Utcák Alapítványt életre hívó Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara áldozatvállalásának köszönhetően tavaly, a pandémia ellenére is szép összeggel segíthettük a hátrányos helyzetű gyermekeket, s remélhetőleg idén sikerült azt túlszárnyalni.
A jótékonysági kampány sajtótájékoztatóval vette kezdetét szerdán, az események az akció jelentőségéről szólt Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Pintér-Péntek Imre kamaraelnök és Obertolné Horváth Tímea, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnöke is. 
Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Győr ereje mindig is az összefogásban rejlett, most a belvárosi kereskedők fogtak össze egy jó cél érdekében. „Fontosnak tartom, hogy adventben is megteljenek a belvárosi üzletek vásárlókkal, mi győriek, itt vásároljuk meg a karácsonyi ajándékokat, mert ezzel is a helyi vállalkozókat és egyben a nehéz sorsú diákokat is támogatjuk.”
Obertolné Horváth Tímea a pályázókról szólva elmondta: „Mind a 22 diákot támogatni szeretnénk, van köztük, akinek tudományos számológépre, tabletre, laptopra van szüksége, de sajnos olyan fiatalok is vannak, akiknek a mindennapi megélhetéshez, ruházkodáshoz kell támogatást nyújtanunk.” 
Pintér-Péntek Imre kamaraelnök pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az a vállalkozói réteg, aki a Covid-járvány miatt már eleve nehéz helyzetbe került, azok fogtak össze és mutatják meg, hogy most is tudnak és akarnak jótékonykodni, hogy odafigyelnek a nehéz helyzetben élő diákokra.

Az adománygyűjtés november 24-től december 31-ig tart.
Bízunk abban, hogy összefogásunknak köszönhetően sikerül mind a 22 támogatásra szoruló diák következő évét kicsit könnyebbé tenni!

A sajtótájékoztatón készült fotók galériánkban megtekinthető.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png