Autószerelők, szakácsok és gázszerelők szereztek mester végezettséget

34 kiválóság, három szakmában vette át 2022. december 2-án mesterlevelét a megyei kamarában.

 

Kamaránk a korábbi évekhez hasonlóan idén is több szakmában - autószerelő, szakács, valamint gázfogyasztó berendezés és csőhálózat szerelő - biztosított mesterképzési lehetőséget. Idén összesen 34-en tettek sikeres mestervizsgát a három szakma valamelyikében. 
A mesterlevél átadó ünnepségen Kalmárné dr. Hollósi Erika kamarai titkár hangsúlyozta: "A kamara fontos feladatának tekinti a szakképzési lehetőségek megismertetését, a szakemberek továbbképzését és a nemzetgazdaság érdekeit szolgáló szakember-utánpótlás biztosítását. A frissen vizsgázott szakembereket a mesterlevelek átadásával felruházzuk azzal a lehetőséggel is, hogy fiatal pályatársaikat képezhessék. Mindezt az elmúlt időszakban komoly felkészülés és kiváló oktatás előzte meg. A mester cím a szakmai képesítések csúcsa, melyhez nem csak sikeres vizsga szükségeltetik, hanem megfelelő gyakorlati tapasztalat is". Zárásként így szólt: "Gratulálok, hogy ilyen nehéz gazdasági helyzetben is vállalták, hogy tanuljanak. Időt, energiát nem spórolva dolgoztak azon, hogy szakmájukat és saját vállalkozásukat is előrébb lendítsék. Rendkívül fontosnak tartom, hogy egy vállalkozás minden lehetőséget megragadjon arra, hogy kitűnjön a többi közül. Erre a mesterlevél megszerzése mellett a remeklehetőséget nyújt a kamarai védjegyprogramban való részvétel is. Kívánom, hogy a megbecsülést jelentő cím gazdaságilag is pozitívan hasson Önökre"

Ezt követően prof. dr. Lakatos István, a kamara Kézműipari Tagozatának elnöke szólt a résztvevőkhöz: "A mester cím a minőségnek, a kiválóságnak a jele. A mester kiemelkedik az átlag szakemberek köréből, a mesterlevél pedig a szakmák diplomája. A képzés elvégzése a tudás átadására és az új generáció tanítására is épít, ezzel a mesterek az adott közösség fontos tagjává válhatnak. A szakmai tudás mellett az erkölcs, etika és az elkötelezettség ugyanolyan fontos".

34 kiválóság vehette át azt az oklevelet, mely feljogosítja őket fiatal pályatársaik képzésére. Ezt megelőzően átadták az idei év három mesterszakma vizsgabizottsági tagjainak a négy évre szóló vizsgabizottsági tagságról szóló megbízólevelét is.
Az eskütételük után a frissen végzettek az adott szakma vizsgabizottsági elnökétől vehették át okleveleiket. Idén 11 szakácsnak Mezei Zoltán, 9 autószerelőnek Frank Szabolcs, valamint 14 gázfogyasztó berendezés és csőhálózat szerelőnek Teichtinger Zoltán adta át a mesteri címet tanúsító okmányt.

Forrás: Kisalföld napilap, 2022. december 6-ai száma

Tekintse meg a mesterlevél-átadó ünnepség fotóiból készült képgalériát! 
Fotók: Krizsán Csaba

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png