Belvárosok új szerepben – A civil álom

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány szakmai találkozót szervezett a belvárosok szerepének újragondolása témában.

Nagy érdeklődés mellett zajlott a "Belvárosok új szerepben – a civil álom" szakmai konferencia 2022. május 6-án.

Szeles Szabolcs, Győr alpolgármestere és Obertolné Horváth Tímea, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnöke nyitotta meg a rendezvényt, amelyre az ország távoli városaiból is érkeztek vendégek.

A nívós, szakmai program Prof. Dr. Rechnitzer János közgazdász, regionális kutató előadásával kezdődött, aki a belvárosok változó szerepéről beszélt. 

A "Belvárosok új szerepben – a civil álom" konferencia délelőtti programjában nagyon tartalmas előadásokat hallhattak a résztvevők.

Szaksz Vince Tamás, Győr főépítésze a belvárosi célokat, feladatokat ismertette.
Jáki Mónika a budapesti Bartók Béla Boulevard projektet mutatta be és elárulta, miben rejlik egy sikertörténet titka.
Király Gabriella a BUM Nonprofit Kft.-től a budapesti bevásárló- és tematikus utcáiról, az együttműködés erejéről szólt.
Zugschwert Szabolcs, a Veszprém-Balaton 2023. Zrt. projektkoordinációs vezetője és Horváth Gábor, a cég kulturális projektmenedzsere a veszprémi belvárosi miliő megújításába adott bepillantást.

A szakmai konferencia délután is tartalmas programot tartogatott a résztvevőknek.

Dr. Kozák Ákos szociológus (Impetus Research) arra vonatkozóan osztotta meg tapasztalatait, javaslatait, hogy miként lehet dinamizálni a belvárosi kereskedelmet.
Kalmárné dr. Hollósi Erika, a GYMSM KIK titkára a rendezvény alapú tematikus turizmusról szóló előadásában az együttműködés, az összefogás erejét hangsúlyozta.
Dr. Konczosné Prof. Dr. Szombathelyi Márta egyetemi tanár (Széchenyi István Egyetem) azt mutatta meg, hogy milyen a belváros hallgatói szemmel.
Tóth Marietta Ildikó győri kékfestő (Kisalföldi Népművészeti Egyesület) a kézművesség új szerepéről beszélt és szellemi kulturális örökségünkről, a kékfestőről.
Csobayné Pintér Éva, a Gyere Győrbe Tematikus Városnézések és Élményprogramok ügyvezetője a belváros, mint élmény mutatta be a közönségnek.

Csizmadia István festőművész (M5 Művészeti Szalon Baráti Kör) a kortárs művészet múltja és jelene után a jövőt mutatta be.
Kovács Balázs (GD-Consulting) innovatív megoldásokat hozott el a konferenciára Bécsből és Linzből.

A résztvevők megtekinthették a várost a Városháza tornyából, valamint Malasits Zsolt interaktív tárlatvezetése keretében a “Győr 750” óriásfestményt.
A program a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

 


Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png