Bemutatkozik a Szakértői Testület

A GYMSM KIK gazdaság- és vállalkozásfejlesztési tevékenysége keretén belül a megyei vállalkozások szakértő információkkal történő ellátása és speciális szakmai kérdésekben történő támogatása érdekében ADÓÜGYI ÉS SZÁMVITELI SZAKÉRTŐ TESTÜLETET működtet.

Várjuk a megyei vállalkozások megkeresését adózási, pénzügyi és számviteli kérdésekben.

Az Adóügyi-Számviteli Szakértői Testület működése 2022. szeptember 1-től indult, melynek célja a Kamarához szakmai kérdésekkel forduló megyei vállalkozások térítésmentes tájékoztatása az alábbi témákban:

1. Adózás: általános forgalmi adó – szabályok, adókulcsok, EU-jogszabályok, általános-, kedvezményes-, egyedi adómértékek
2. Személyi jövedelemadó: kedvezmények, mentesség, bevallás, külföldről származó jövedelmek, járulékok vonzata
3. Jövedéki adó, vám: fizetési kötelezettségek, azok mértéke, befolyásoló tényezők, környezetvédelmi termékdíj
4. EU-s jogszabályok, EU-s végrehajtási rendeletek, EU-s bírósági ítéletek, nemzetközi viszonylatban felmerülő adózási kérdések
5. Transzferárak, kapcsolt vállalkozási kör, transzferár nyilvántartási kötelezettség megállapítása, ezzel kapcsolatos kötelezettségek
6. Számvitel: A számviteli törvénnyel kapcsolatos kérdések, egyes gazdasági események helyes elszámolása, beszámoló összeállítása, közzététele a vállalkozói körben
7. Könyvvizsgálat: könyvvizsgálói kötelezettség vállalkozói oldalról, könyvvizsgáló feladatai, éves beszámoló könyvvizsgálata, apportértékelés, cégértékelés, átalakulás, egyes további könyvvizsgálói szakmai szolgáltatás.

Tegye fel kérdését Ön is űrlapunkon keresztül! 
Tovább az űrlap kitöltéséhez »»

A Szakértői Testület működési szabályzata ITT olvasható. »»»

Szakmai kérdéseivel írásban fordulhat kamaránkhoz az online űrlap kitöltésével. »»» 
A sikeres űrlapkitöltésről egy automatikus visszaigazoló e-mailt küldünk, amelyet követően a kérdésében illetékes szakértőnk felveszi Önnel a kapcsolatot.Ismerje meg Ön is Testületünk tagjait:

Molnár Imre.jpg

 

Név: Molnár Imre
Képviselt cég: Pannónia Könyvvizsgáló Kft.

Vállalt szakterületek és célcsoportok: könyvvizsgálat.

Szakmai tapasztalatok, elismerések: 25 éve foglalkozom könyvvizsgálattal, adótanácsadással, számviteli tanácsadással, veszünk részt vállalkozásfejlesztési projektekben.

Értékek, mottó: Ügyfeleink kihívásaira komplex megközelítéssel adunk válaszokat – a tulajdonos, illetve az ügyvezetés érdekeit és szemléletét, értékrendjét is megismerve.


IMG_5276.jpg

 

 

 

Név: Gulyás Péter
Képviselt cég: Molnár & Partners Kft.

Vállalt szakterületek és célcsoportok: Közép- és nagyvállalatok adózási, számviteli és könyvvizsgálati feladatai, csőd- és felszámolási eljárások, generáció váltás és interim menedzsment szolgáltatások.

Szakmai tapasztalatok, elismerések: 20 éves könyvvizsgálati, számviteli és adózási tapasztalat nemzetközi és magyar közép- és nagyvállalatoknál, 10 éves interim menedzsment tapasztalat és generáció váltást segítő programok kivitelezése, ESG szakértő és nemzetközi könyvvizsgálói (ACCA) minősítés.

Értékek, mottó:
#businessthinking – Az ügyfeleket érteni és ismerni kell, hogy ki tudjuk őket szolgálni.
#bethechange – Az élsporthoz hasonlóan folyamatos fejlődés és gyors alkalmazkodás szükséges ahhoz, hogy a szolgáltatási színvonalat emelni tudjuk.


Horváth Erika.jpg

 

 

 

Név: Horváth Erika
Képviselt cég: SZaHo Group Kft.

Vállalt szakterületek és célcsoportok: Mikro-, kis- és középvállalkozások, egyéni vállalkozások
határon átnyúló (osztrák-magyar) ügyletei – telephelyek és fióktelepek adózása és könyvviteli elszámolása.

Szakmai tapasztalatok, elismerések: Közgazdász diploma gazdálkodási és menedzsment szakon, vállalati menedzsment szakirányon, regisztrált mérlegképes könyvelő vállalkozási szakon, regisztrált adótanácsadó, osztrák jog szerinti adózási- és könyvviteli tanulmányok, okleveles adószakértői képzés. Összesen több mint 17 év könyvelőirodai és multinacionális felsővezetői tapasztalat az adózás és a könyvelés területén. Több mint 8 év tapasztalat osztrák jog szerinti könyvelésben és vállalkozásvezetésben. Jelenleg a SZaHo Group Kft. ügyvezetője és szakmai vezetője.

Értékek, mottó: Szakmai pályám során folyamatosan képzem magam és a megszerzett tudást munkám során alkalmazom. Jelenleg okleveles adószakértői képzésen veszek részt, ami által tovább mélyítem a hazai és nemzetközi jogi és adózási ismereteimet, hogy ezáltal még hatékonyabban tudjam segíteni a hozzám kérdéssel forduló vállalkozásokat. Vallom, hogy fontos tényező az élethosszig tartó tanulás és ez igaz a vállalkozókra és a vállalkozásokra is.
„A tanulás nem felkészülés az életre, a tanulás maga az élet.” 


Kiss Ibolya.jpg

 

 

 

Név: Kiss Ibolya
Képviselt cég: Molnár & Partners Kft.

Vállalt szakterületek és célcsoportok: Transzferár képzés és nyilvántartás, vállalati méret meghatározása elsősorban közép- és nagyvállalatok részére.

Szakmai tapasztalatok, elismerések: 2014 óta számos transzferár dokumentáció elkészítése, részvétel a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem több szakmai képzésén és workshopjain, valamint a Pénzügyminisztérium által szervezett Transzferár Kerekasztal szakmai találkozón.

Értékek/mottó: A transzferárazás változó világában a folyamatos fejlődés, a hazai és nemzetközi elvárások, ismeretek elsajátítása az igényes munka biztosítéka számomra.


Papp Gábor49.jpg

 

 

 

Név: Papp Gábor
Képviselt cég: iBookr.ai Kft.

Vállalt szakterületek és célcsoportok: kis és mikró vállalkozások, egyéni vállalkozók részére.

Szakmai tapasztalatok, elismerések: Mérlegképes könyvelő vagyok közel 10 éve, adótanácsadó 5 éve.  Énköyvelőm.hu könyvelőirodát 3 éve vezetem.

Értékek, mottó: Nincsenek leküzdhetetlen akadályok, csak emberek akik nem hisznek az akadályok leküzdésében.


Papp-Vida Csilla.jpg

 

 

 

Név: Papp-Vida Csilla
Képviselt cég: Papp-Vida Csilla egyéni vállalkozás

Vállalt szakterületek és célcsoportok: Szakmai tájékoztatás kis- és középvállalkozások számára.
- számviteli kérdések és tanácsadás 
- transzferár tanácsadás
- jövedelemadókkal kapcsolatos tanácsadás (társasági adó, személyi jövedelemadó)

Szakmai tapasztalatok, elismerések: Adóhivatalban eltöltött 17 év szakmai tapasztalat, valamint vállalkozóként 12 év szakmai tapasztalat kis-és középvállalatok könyvvizsgálatában, számviteli tanácsadásban, cégértékelésben, transzferár képzésben és nyilvántartásban, illetve transzferár politika kidolgozásában középvállalkozásoknak. 

Értékek, mottó: “Felelősnek lenni nem csak annyit jelent, hogy te magad megteszed a szükséges intézkedéseket, hanem hogy figyelsz rá, hogy mindenki más is ezt tegye.” (Ada Lovelace angol matematikus)


Potyondiné Fenyő Zsuzsanna.jpg

 

 

 

Név: Potyondiné Fenyő Zsuzsanna
Képviselt cég: MELECS EWS GmbH Magyarországi Fióktelepe
                       MELECS Immobilien GmbH Magyarországi Fióktelepe

Vállalt szakterületek és célcsoportok: Középvállalatok, nagyvállalatok részére – pénzügyi, számviteli, adózási és controlling terület.

Szakmai tapasztalatok, elismerések: BGE közgazdász, BCE vámlogisztikai szakközgazdász, adótanácsadó, okleveles forgalmiadó szakértő, vámjogi szakértői hatósági képzés, mérlegképes könyvelő vállalkozási szakon, coach szemléletű vezető, BME közgazdásztanári képzés. Philips, Liteon, Melecs cégeknél több mint 25 év nemzetközi tapasztalat, több mint 15 év vezetői tapasztalat. 

Értékek, mottó: Célom a szakmai ismeretek széles palettájának megismerése volt, ezért többféle kapcsolódó területen képeztem magam. Ez segített a pályámon és a kifogyhatatlan tudásvágy és kiváncsiság garantálta a folyamatos fejlődésemet. Természetesen az általam megismert területen tudok leginkább segíteni, ez pedig a közép és nagyvállalati terület. Jelenleg a BME közgazdásztanári mesterképzésén veszek részt, hogy ezt a tudást át tudjam majd adni az érdeklődőknek (diákoknak vagy felnőtteknek) a jövőben.


Szabados Éva.jpg

 

 

 

Név: Szabados Éva
Képviselt cég: Molnár & Partners Kft.

Vállalt szakterületek és célcsoportok: Szakmai álláspontok kialakítása adózási kérdésekben főként közép- és nagyvállalatok részére. Kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmények értelmezése mind a társasági adó, mind a személyi jövedelemadó tükrében. Az általános forgalmi adó területén segítség a speciális ingatlan ügyletekben, a nemzetközi láncügyletek helyes alkalmazásában.

Szakmai tapasztalatok, elismerések: Okl. nemzetköziadó-szakértőként több közép- és nagyvállalat nemzetközi ügyleteinek tanácsadása, adóügyi átvilágításokban részvétel, képviselet adóhatósági ellenőrzések során. 2022 óta, mint Igazgató az Adóüzletág vezetése. Előadások tartása az adóváltozásokról gazdasági vezetők részére. 2015 óta MOKLASZ tagság.

Értékek, mottó: Adózás területén szerzett tapasztalatom, szakmai ismereteim révén értékes szolgáltatás nyújtása, útba igazítás a folyamatosan változó adózási jogszabályok között.


Szilai László.jpg

 

 

 

Név: Szilai László
Képviselt cég: EDUTAX Kft.

Vállalt szakterületek és célcsoportok: Általános forgalmi adózás (ezen belül ingatlanok adózása), számvitel, cégértékelés; elsősorban a kis- és középvállalkozások működésében, adózásukban, számviteli kérdéseiben szerzett tapasztalatok alapján e célközönséget tekintem lehetséges területnek. 

Szakmai tapasztalatok, elismerések: 
• 8 év könyvelési gyakorlat, önálló könyvvezetés, évzárás, bevallások összeállítása
• adótanácsadói feladatok menedzselése: mind az eseti kérdésekben, mind összetett ügyekben
• kiemelt adózási terület 2014. óta az általános forgalmi adó 
• cégértékelésben szerzett több mint tízéves tapasztalat
• controlling feladatok ellátása, működtetése, vállalati tervezés közel két évtizedes tapasztalattal
• könyvvizsgálatokban közreműködés, mint audit manager húsz éves tapasztalattal 

Értékek, mottó: A számviteli beszámoló egy tükör. Ha nem tetszik, amit a tükörben látunk, nem feltétlenül a tükör hibája.

Tegye fel kérdését Ön is űrlapunkon keresztül! 
Tovább az űrlap kitöltéséhez »»

Question?

Answer


Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png