BERG50 Jubileumi Emlékhét

A Soproni Szakképzési Centrum Berg Gusztáv Szakképző Iskolájának ünnepi programsorozata november 13-17. között került megrendezésre.

Az idei, a 2023/2024. évi tanévben többszörös jubileumot ünnepel a kapuvári Berg iskola, hiszen a kapuvári szakképzés 140 éves, az iskola épülete fennállásának 50. és az iskola névfelvételének 20. évfordulója is az idei tanévhez kötődik. A többszörös jubileum megünneplésére,egy hetes programmal készült az intézmény, amely méltó módon adott visszacsatolást az elmúlt időszak történésiről.
Ünnepélyes megnyitóval és Berg Gusztáv mellszobrának avatásával vette kezdetét a programsorozat. Köszöntőt mondott Hámori György, Kapuvár Város polgármestere, Kuntár Csaba, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója és Nagyné Szabó Nikoletta, a Soproni SZC Berg Gusztáv Szakképző Iskola igazgatója. Hosszú év után visszatért egy Berg Gusztáv szobor Kapuvárra, melynek történetéről Pavlóczki Béla igazgatóhelyettes tartott előadást.
Kedden Berg-emlékfa ültetésére és öregdiák találkozóra került sor. A szerdai napon a Szakképzés a Rábaközben 140 év távlatában címmel, rendhagyó kiállítás várta a látogatókat, valamint a Berg50 rajzpályázat eredményhirdetésére is sor került. Utóbbihoz kamaránk három különdíjjal csatlakozott, alsó-, felső- és középiskolai kategóriákban. A díjakat átadta Erdős Vilmos, a Fertő-Rábaközi Térség irodavezetője.
Csütörtökön az immár hagyománnyá vált "Szakmák délelőttje" program került megrendezésre, melyen az iskolában tanulható szakmák kerültek fókuszba.
A jubileumi emlékhét egy regionális konferenciával zárult, melyen kamaránk munkatársa, Kóbor Adrienn szakképzési stratégiai koordinátor a kamara szakképzésben érintett feladatairól, a duális szakképzés kihívásairól és tapasztalatairól tartott előadást.

Gratulálunk az ünnepi emlékhét rendezvénysorozatának színvonalas megszervezéséhez!

Képgaléria a beszámoló végén.
Fotók: Németh T. Ferenc


Kapcsolat:
9330 Kapuvár, Győri út 2.
Erdős Vilmos »»
Tel.: +36 96 779-889; +36 20 363-2729
E-mail: erdos.vilmos##kukac##gymsmkik.hu

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png