Beszámoló a májusi Munkaügyek Világa Klub előadásairól

A  Munkaügyek Világa Klub résztvevői olyan kérdésekre kaphatnak választ, amelyek munkáltatóként és munkavállalóként is dilemmát okoznak.

MV0523.png

 

Idén harmadik alkalommal köszöntöttük kamaránkban a Munkaügyek Világa Klub résztvevőit. Ismét első kézből kaphattak választ olyan kérdésekre, amelyek munkáltatóként és munkavállalóként is dilemmát okoznak.

Az esemény első felében dr. Ferencz Jácint ügyvéd, tanszékvezető és egyetemi docens a kötelességszegések lehetséges kezelését részletezte a munkaügyi gyakorlatban.

  • A problémás munkavállaló tipikus esetei, a munkáltató intézkedési lehetőségei.
  • Mikor kötelességszegő a munkáltató? A munkavállaló hatékony fellépése a kötelességszegő munkáltatóval szemben.

Ezt követően Szertics-Méhész Diána munkajogi szakokleveles tanácsadó a lehetséges problémák megoldására adott választ. Előadásában kitért a nyár előtti és a nyári munkaügyi teendőkre, a szabadságokra, a leállásokra, a rendkívüli munkavégzésre, valamint az alternatív erőforrások bevonását részletezte.

  • Mit mérlegeljünk, mit gondoljunk végig?
  • Megfelelő erőforrások tervezése, megfelelő munkaidő-beosztás kialakítása.
  • Megállapodási lehetőségek, alternatív munkafeltételek.

A program zárásaként Torma Beáta, jogi szakokleveles munkaügyi auditor és társadalombiztosítási szakelőadó a kánikulában történő munkavégzés szabályait taglalta.

 

Jelmondatunk továbbra is: "példákkal, gyakorlatiasan, közérthetően"!

A soron következő előadás időpontjával és témájával hamarosan jelentkezünk, addig is kísérje figyelemmel honlapunkat vagy iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png