Beszámoló: Főnix Konferencia - a pandémia utáni megújulás jegyében

A résztvevő cégvezetők megismerhették a pandémia női vállalkozókra gyakorolt hatását, valamint a kilábalási utakat a vírus okozta válságból.

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány, a GYMSM KIK HR-Klub, és Női Vállalkozói Klub támogatásával szervezték meg 2022. október 20-án, csütörtökön a Főnix Konferenciát az MCC Győri Képzési Központban. A résztvevő cégvezetők megismerhették a pandémia női vállalkozókra gyakorolt hatását, valamint a kilábalási utakat a vírus okozta válságból.

„Azért főnix, mert a hölgyvállalkozók - akik egyben nők, édesanyák, vezetők is – mindig meg tudnak újulni, ezért a mitikus tűzmadár nagy példaképünk” – mondta a rendezvény kapcsán az a konferencia egyik háziasszonyam Obertolné Horváth Tímea.

A konferenciát Dr. Pergel Elza, Győr alpolgármestere nyitotta meg, aki kiemelte, hogy a nők szerepe a történelemben mindig is meghatározó volt.

Az eseményen Simon Róbert Balázs, Győr országgyűlési képviselője is köszöntötte a résztvevőket.

Az előadók között a NAV megyei szervezete is képviseltette magát a rendezvényen, és beszámoltak a pandémia utáni gazdasági helyzetről. Az előadások között szó volt arról, miként lehet befektetni a női start- up vállalkozásokba, beszéltek a pandémia hatásáról a munka és a magánélet egyensúlyára, arról hogy a mentális egészség a vállalkozás egyik kulcsa, és arról is miben érinti a generációváltás az anyákat.

A pódiumbeszélgetések mellett a női vállalkozók tapasztalatokat cserélhettek, és kapcsolatokat építhettek.

A hiteles, szakmai információkon alapuló, határokon átívelő programra V4 országbeli szakmai partnerek és vállalkozásvezetők is érkeztek. Megtisztelte rendezvényünket Csehország magyarországi nagykövete ÖEX. Bial Tibor és Kolonics Péter, a Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat elöne is, akik a hazánkon kívüli női vállalkozók helyzetéről is beszámoltak.

 

A Győr Plusz híradós tudósítását IDE kattintva tekinthetik meg.

 

Fotók: Rákóczy Ádám, Komlós Ádám/Mekliz Fotó

 

 

 

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png