Beszámoló – HR workshop a harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatásáról, 2022.03.02.

Az Ipari Tagozat által megvalósított program a cégvezetők és HR szakemberek legégetőbb kérdéseire és kihívásaira fókuszált.

A hazai kialakult munkaerőhiányból adódóan bizonyos szakmákban már nehéz magyar munkavállalót találni és ez a helyzet rendkívül megnövelte a munkáltatók igényét a külföldi munkaerő foglalkoztatására. Egyre nagyobb az igény az ázsiai illetve harmadik országbeli munkavállalók magyarországi foglalkoztatására, hiszen azon túl, hogy olcsóbbak, mint a közép-európai munkaerő, csendesek, dolgosak, alázatosak, valamint szociális környezetükbe gyorsan beilleszkednek.

Az eseményt Pénzes László, az Ipari Tagozat elnöke nyitotta meg, majd Varjuné Horváth Tímea (Menton Jobs Kft.) moderálásával kezdődött a program. A tartalmas előadást Láng Judit és Vergerné Vincze Csilla (Prohuman 2004 Kft.) tartotta meg, melyet követően az online résztvevők által feltett kérdésekre válaszoltak. A tartalmas beszélgetésben a személyesen résztvevő HR vezetők és szakemberek is bekapcsolódtak. A program a Faipari Szakmai Osztály kezdeményezésére valósult meg, melynek megszervezésében a MELECS EWS GmbH Magyarországi Fióktelepének HR vezetője, Kissné Sághegyi Katalin aktívan közreműködött.

HR workshop-sorozatunkat folytatni fogjuk további izgalmas és aktuális témákkal, mellyel kapcsolatban várjuk szíves javaslataikat!

>>> Az előadás anyaga ITT elérhető <<<

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png