Beszámoló: Kézművesség ezer éve és jövője a Kárpát-medencében

Az országos kézműves vásárra Győrből is érkezett kiállító.

Az évtizedes hagyományokra épülő országos rendezvénysorozat huszadik állomásaként újra Egerbe látogatott a Kézművesség ezer éve és jövője a Kárpát-medencében program a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

A 2023. április 15-16. között zajló, kiállítással egybekötött rendezvényre az ország minden megyéjéből közel 100 kézműves, népművész, iparművész vagy innovatív alkotó érezett, ezzel reprezentálva a magyar kézművesség sokszínűségét. A vásári élmények mellett a gyermekprogramok, kiállítások, koncertek, táncmulatság tették teljessé és változatossá a programot.

Ha a vásárba látogatók megéheztek, akkor a Hungarikum Pikniken biztosan találtnak a foguk alá való igazi jó magyar ételt, míg a szomjazókról a Szépasszony-völgyi pincék és a kiváló borok gondoskodnak.

Tagozatunkat a kézműves vásáron önkéntes tagunk, Kiss Ágota népi gyöngyékszer készítő képviselte. A rendezvényen részt vett Pintér-Péntek Imre kamaraelnök, Kalmárné Dr. Hollósi Erika a kamara titkára és Prof. Dr. Lakatos István, a kézműipari tagozat elnöke.

A rendezvény keretében sor került az MKIK kézműipari kollégiumának és idegenforgalmi – turisztikai kollégiumának ülésére. A konferencia témája a megújuló XXI. századi kézművesség volt.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png