Bireg kisokos

A BIREG az illegálisan – engedély nélkül vagy szabálytalan engedéllyel – végzett fuvarműveleteket szűri ki, és védi a törvényesen működő árufuvarozókat.

Magyarország 2021-től nagyobb hangsúlyt fektet a jogkövető fuvarozói magatartás betartatására. A Magyar Kormány 2021. január 1-jétől ezért arra kötelezi az árukat szállító és fuvarozó vállalkozásokat, hogy az ország területén áthaladó, innen indított vagy ide érkeztetett áruszállítási és árufuvarozási műveleteiket az ahhoz szükséges engedélyek adatainak megadásával a BIREG kormányzati portál felületén előzetes regisztrációval erősítsék meg, ha azok olyan országot érintenek, melyek unión kívüli engedélyköteles államok. Az engedély nélkül vagy érvénytelen engedéllyel fuvarozást végző vállalkozásokat a rendszer kiszűri és pénzbírsággal sújtja.
A BIREG rendszerben azokat a fuvarfeladatokat tekintjük engedélykötelesnek, melyhez kétoldalú egyezmény alapján kiadott árufuvarozói engedély (a továbbiakban: bilaterális engedély), CEMT engedély vagy kabotázs engedély szükséges. Ezen esetekben meg kell adni, hogy milyen típusú és sorszámú engedély használatára kerül sor, továbbá az engedélyről készült fotót fel kell tölteni a rendszerbe.

A tájékoztatót PDF csatolmányként ITT olvashatják, melyet az MKFE állította össze.
A közölt adatok tájékoztató jellegűek, az információ pontatlanságából eredő esetleges károkért felelősséget nem vállalunk!
Utolsó frissítés: 2021. február 8.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png