Bővült a kamatmentes gyorskölcsönre jogosultak köre

2021. március 16-tól újabb vállalkozói kör számára  válik elérhetővé a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közreműködése mellett március 8-án elindult a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hitelprogram. A program a koronavírus világjárvány miatt kritikus gazdasági helyzetbe került mikro-, kis- és középvállalkozások számára biztosít forrást bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására.

Március 16-tól már azok a vállalkozók is beadhatják hitelkérelmüket a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönre, akiket kedvezőtlenül érintenek a Covid-19 járvány harmadik hulláma miatti, új korlátozó intézkedések. Az eddigi 25-ről ezzel 55-re nőtt a kedvezményezett vállalkozási főtevékenységeket tartalmazó TEÁOR-lista. A hitel változatlanul 0 százalékos kamat mellett, 10 éves futamidővel, önerő nélkül, 100 százalékos előleggel és három év türelmi idővel igényelhető az MFB Pontokon.

A hitelprogram a teljes futamidő alatt fix 0 százalékos kamatozású, nem kapcsolódnak hozzá banki költségek (kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj) és akár 0 százalékos saját forrással is elérhető. A hitelt 10 éves futamidővel és 3 éves törlesztési türelmi idő mellett igényelhetik a vállalkozások, a hitelszerződés megkötését követően 100 százalék előleg folyósításával. A minimum 1 millió, maximum 10 millió forint hitelösszegig elérhető kölcsön célja, hogy a legkisebb cégeknek, tehát elsősorban a mikro- és kisvállalkozások számára kínáljon gyors segítséget.

A kibővült TEÁOR lista alapján hitelfelvételre jogosult új igénylők március 16-tól nyújthatják be hitelkérelmüket az országosan elérhető MFB Pontokban. A kibővített lista, illetve az igényléshez szükséges minden további információ megtalálható az mfb.hu és az Összetartók.hu oldalakon.

 A hitelfeltételekről és az igénybevételi folyamatról az alábbi linken tájékozódhat: https://www.palyazat.gov.hu/ginop-911-21-kamatmentes-jraindtsi-gyorsklcsn

A kibővített, gyorskölcsönre jogosult TEÁOR-lista és minden információ a hitelprogramról megtalálható az MKIK tájékoztató levelében

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png