Burgenlandban járt a Női Vállakozói Klub

A Burgenlandi Gazdasági Kamara meghívására a GYMS Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Női Vállalkozói Klubja Neusiedl am See városába látogatott.

2019. június 4-én rendezték meg a REGIONET munkacsoportok közös jövőbeli együttműködéséhez kapcsolódó záró rendezvényt, melynek Neusiedl am See város adott otthont.

 

Az osztrák-magyar határtérségben a KKV-k határon átnyúló hálózati együttműködésének modelljét hozta létre a REGIONET kezdeményezés. A „REGIONET Competitive“ projekt célja stratégiai partnerség kiépítése által a vállalkozások térségi és bilaterális szintű, valamint ágazatspecifikus együttműködésének mélyítése és versenyképességük erősítése.

 

A projekt munkacsoportjai Römerlandból, Észak-Burgenlandból, Mattersburgból, valamint Mosonmagyaróvárról és Sopronból érkeztek.

 

A konferenciára a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Győr- Moson- Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Női Vállalkozói Klubjának tagjai is meghívást kaptak a Burgenlandi Gazdasági Kamarától.

 

A hivatalos találkozót megelőzően osztrák partnerünk céglátogatást szervezett a magyar delegáció számára a Fertő-tó keleti partjához közel fekvő kisváros, Gols neves pezsgőpincészetébe. 

 

A helyszínen Charlotte Jautz a "Nők a gazdaságban" elnevezésű szakmai közösség vezetője köszöntötte a Női Vállalkozói klub tagjait .

 

A Szigeti Pezsgőpincészet számára az osztrák piac meghatározó. Európában még jelen vannak Németországban , és sikerült betörniük az amerikai piacra is. Legutóbb Ázsiában – Japánban, Szingapúrban és Tajvanon – vetették meg a lábukat. Ezekben az országokban éppen a magyar borokból készített pezsgőik a keresettebbek, amelyek egyszerre testesek és illatosak. A magyar alapborokat a Mátraaljáról, Tokajból és Egerből vásárolják, s van már partnerük Badacsonyban is.

 

A pezsgőkóstoló után tovább utaztunk Neusiedl am See városába, a konferencia helyszínére a Hotel Wende-be.

 

Észak-Burgenland északi, illetve déli részét magában foglaló bilaterális gazdasági tengelyek zárórendezvényének keretében, a sajtó jelenlétében, aláírásra kerültek a jövőbeli együttműködésekre vonatkozó megállapodások.

 

Az eseményhez kapcsolódóan a több mint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkező tréner Ewald Wandas tartott szakmai előadást, „Átalakulóban a vállalatvezetés” címmel. A rendezvény 41 fő részvételével valósult meg.

A Női Klub tagjainak véleménye szerint nagyon érdekes információk hangzottak el a több mint 1 órás rendezvényen a modern vállalat  irányítási rendszerekről.

 

A konferencia hivatalos részét állófogadás követte, melyre a szervezők a Női Klub tagjait is szeretettel várták.

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png