Ingyenesen letölthető a Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag

Az alapcsomagba elsősorban magyar kis- és középvállalkozások által fejlesztett vagy testreszabott szoftverek kerültek be.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) bejelentése alapján, a Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag ingyenesen letölthető. A pandémiás helyzetben a megfelelő informatikai háttér nagy segítséget nyújthat minden korosztály számára.
A Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag egyszerűen telepíthető és használható operációs rendszer és felhasználói szoftverek együttese, amely nyílt forráskódú megoldásokkal helyettesíti a drága operációs rendszereket és irodai programokat. Böngésző, levelező és multimédia programokkal felszerelve teszi lehetővé a számítógépes munkavégzés, tanulás és szórakozás mellett a hivatali ügyek elektronikus intézését. Használói jelentős összeget takaríthatnak meg a nyílt forráskódú operációs rendszer és szoftverek alkalmazásával.
Az alapcsomagba elsősorban magyar kis- és középvállalkozások által fejlesztett vagy testreszabott szoftverek kerültek be, útmutatókkal és segédletekkel, és oktató anyagokkal, amelyek mind magyar nyelvűek.
A kialakításakor a különböző korosztályok eltérő szükségleteit is figyelembe vették, idősebbeknek (pl.: növelhető betűméret) és a fiatalabb korosztálynak (pl.: védelem a korosztályos tartalmaktól) is testreszabott és felhasználóbarát a rendszer használatát biztosít.
A Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag az alábbi oldalról tölthető le: www.szoftveralapcsomag.hu

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png