Digitalizáció és automatizáció a közlekedésben

Mivel számos közlekedési vállalat KKV, a felmérés arra irányul, hogy az automatizálásra és digitalizációra való átállás támogatása céljából feltérképezze ezen vállalkozások útmutatás és szakpolitikai intézkedések iránti igényét.

DigAutoKoz

A közlekedés automatizálására és digitalizációjára való átállás szociális dimenziója a közlekedési ágazatban alkalmazott munkaerőt érintő változásokkal fog járni. Az Európai Bizottság jelenleg az ezzel kapcsolatos átállását kísérő szakpolitikai intézkedések és ajánlások meghozatalát mérlegeli, melynek során az érintett vállalkozások rövid és hosszútávú terveiről gyűjti össze az információkat.

Bár a közlekedés automatizálásának és digitalizációjának pontos üteme és hatóköre nem egyértelmű (és jelentősen eltérnek az arra vonatkozó becslések, hogy a jövőben hány munkahely vagy feladatkör válik feleslegessé), a vállalatoknak fel kell készülniük és meg kell tervezniük, hogyan nézzenek szembe az előttük álló kihívásokkal és miként biztosítsák a zökkenőmentes átmenetet.

Kérjük, töltse ki a kérdőívet, ezzel is hozzájárulva a felmérés sikerességéhez!

A kérdőívet ide kattintva éri el: A munkaerő automatizálása és digitalizációra való átállása a közlekedési ágazatban

A kitöltésre 2020. június 12-ig van lehetőség.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png