Egy nap a tudás, az innováció, az összefogás és a hit jegyében

Szakmai napot tartott a kamara Fertő-Rábaközi térségének üzleti közössége, a Nyugati Kapu Klub.

A Fertő-Rábaközi térség üzleti közössége közel 30 vállalkozás vezetőiből és képviselőiből álló delegációval tartott szakmai napot Győrben és Pannonhalmán. Ez a nap számukra a tudás, az innováció, az összefogás és a hit jegyében zajlott, melynek állomásai a Széchenyi István Egyetem, az Audi Hungária Zrt., az Iparkamara székháza és a Pannonhalmi Főapátság voltak.
Az Október 19-én megrendezett szakmai nap résztvevői, először az egykori győri kekszgyár ikonikus épületét látogatták meg, melyet a Széchenyi István EgyetemTudományos és Innovációs Park” projekt keretén belül alakítanak át és meghatározó szerepet játszik majd a hazai drónipar fejlesztésében. A beruházás részleteiről Dósa Gábor központvezető (Széchenyi Egyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ) tájékoztatta a résztvevőket, akik bejárást tehettek az építkezés helyszínén. Ezt követően, Dr. Filep Bálint a Széchenyi István Egyetem elnöke fogadta a résztvevőket. Elnök úr beszédében kiemelte, hogy az egyetem elsődleges feladata a munkaerőpiacra történő képzés, melyhez a hamarosan átadásra kerülő Science park is jelentősen hozzájárul majd. – Fontos megtalálni a tudás-, technológia-, innováció és menedzsment transzfert a vállalkozásokkal együttműködve. – mondta Dr. Filep Bálint elnök.

A szakmai nap következő helyszíne az Audi Hungária Zrt. volt. A cég részéről Lőre Péter vállalati kommunikáció és kormánykapcsolatok vezető köszöntötte a jelenlévőket, majd a présüzem és a karosszériagyár megtekintésére került sor. A multinacionális nagyvállalat mindennapjaiba való betekintéssel, a FANUC típusú ipari robotok működésével is megismerkedhettek a résztvevők.

Az Audi után a kamarában folytatódott a program. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara győri székházában Pintér-Péntek Imre elnök és Kalmárné Dr. Hollósi Erika titkár fogadták a térségi delegáció tagjait. Elnök úr a Fertő-Rábaközi térségben is jól működő kamarai üzleti találkozók és programok fontosságára hívta fel a figyelmet és bíztatta a vállalkozások képviselőit, hogy bátran nyissanak a kamara felé, hisz számtalan lehetőség rejlik benne. Titkár asszony a kamara szolgáltatási portfólióját ismertette, melyről elmondta, hogy megismeréséhez sok esetben elég, ha elolvassuk a kamara által küldött hírleveleket.

A nap zárásaként a Pannonhalmi Apátságba látogatott a delegáció, ahol Dejcsics Konrád pannonhalmi bencés szerzetes lélekmelengető előadása nyújtott feltöltődést a résztvevők számára, akik megtekinthették a bazilikát és a könyvtárat, majd levezetésként az apátság botanikus kertjében tett sétával zárták az élményekkel teli, felejthetetlen szakmai napot.

A tudás, az innováció, az összefogás és a hit jegyében zajlott szakmai napról elmondható, hogy nagy mértékben hozzájárult a térség üzleti közösségének összekovácsolásához.

Képgaléria a beszámoló végén.
Fotók: Németh T. Ferenc


A taglátogatások fontos eszközei a kapcsolatok ápolásának és a partneri viszonyok fejlesztésének.
Amennyiben az Ön vállalkozása még nem rendelkezik önkéntes tagsággal, de szeretne egy jól működő közösséghez tartozni, csatlakozzon és fedezze fel a kamarában rejlő lehetőségeket!
Értékteremtő beszélgetések, változatos programok, bizalmi kapcsolatépítés!


Kapcsolat:
9330 Kapuvár, Győri út 2.
Erdős Vilmos »»
Tel.: +36 96 779-889; +36 20 363-2729
E-mail: erdos.vilmos##kukac##gymsmkik.hu

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png