Egymilliárddal nő a kkv-k külpiacra jutási támogatásának keretösszege

84 vállalkozásnak adnak maximum 50 millió forint támogatást, aminek köszönhetően "betörhetnek" az exportpiacokra, illetve tovább növelhetik az ottani részesedésüket.

Újabb egymilliárd forinttal megemelik a kis- és közepes vállalkozások külpiacra jutási támogatásának keretösszegét, amely így hárommilliárd forintra nő - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebookon.

Szijjártó Péter bejegyzésében azt írta, így 84 vállalkozásnak adnak maximum 50 millió forint támogatást, aminek köszönhetően "betörhetnek" az exportpiacokra, illetve tovább növelhetik az ottani részesedésüket.
Hozzátette, az új világgazdasági korszak nemcsak kihívásokat, hanem lehetőségeket is jelent, hiszen a koronavírus-járvány következtében sok külföldi vállalat fogja vissza kapacitásait, zárja be gyárait, így több piaci rés, "piaci üresedés" jön létre.
"Azért adunk támogatást a versenyképes termékeket előállító magyar cégeknek, hogy ezeket az új exportlehetőségeket ki tudják használni. Kanyarban előzni!" - írta.

MTI 2020. november 6.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png