Egyszerűbbé és olcsóbbá válhat a pénzügyek intézése – 11.23.

Egyszerűbbé és olcsóbbá válhat a pénzügyek intézése – kedden döntenek az újabb tehercsökkentésekről. 

A készpénz visszaszorítása, és az online ügyintézés bővítése egyszerre fogja segíteni a gazdaság újraindítását, valamint a járvány elleni védekezést – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter hétfőn a közösségi oldalára feltöltött videóban.
A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs javaslata alapján válhat egyszerűbbé és olcsóbbá a pénzügyek intézése, kedden dönt a testület az újabb tehercsökkentésekről. Hozzátette: az operatív törzs korábbi javaslatai közül 44 már megvalósult, és hamarosan további 20 is a jogszabályok része lehet.

Varga Mihály elmondta:a gazdasági növekedés akadályait az építőiparban, az élelmiszergazdaságban, az idegenforgalomban, és a beruházásokban is sikerült mérsékelni. Csökkentek az adóterhek, meghosszabbodott a hitelezési moratórium, kedvezményes hitelhez jutnak a turisztikai vállalkozások, bővülnek az élelmiszer-kistermelők lehetőségei, megszűnt az illeték számos közigazgatási eljárásban, és az egyik legbonyolultabb adóadminisztrációs teher, a feltöltési kötelezettség is.

Varga Mihály abban bízik, hogy az eddigiekhez hasonlóan az új javaslatok elfogadásából is mielőbb kézzelfogható eredmények születhetnek.

 

Forrás: www.koronavirus.gov.hu
2020. november 23. 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png