Élelmiszer SZÉP-kártyával

Február 1-jétől a SZÉP-kártya mindegyik alszámlájára vásárolható élelmiszer. 

A Magyar Közlöny 240. számában megjelent a Széchenyi Pihenőkártya felhasználásának veszélyhelyzetben történő eltérő alkalmazásáról szóló 781/2021. (XII. 24.) Korm.rendelet.
A rendelet értelmében a munkavállaló részére a 2022. évben a Széchenyi Pihenőkártya vendéglátás alszámlájára utalt, a melegkonyhás vendéglátóhelyeken (ideértve a munkahelyi étkeztetést is) kormányrendeletben meghatározott étkezési szolgáltatásra és a kereskedő által 2022. február 1. és 2022. május 31. között értékesített élelmiszer vásárlására felhasználható – több juttatótól származóan együttvéve – legfeljebb évi 150 ezer forint támogatás.

A kereskedő – a Széchenyi Pihenőkártyával kezdeményezett fizetés elfogadás esetén – kizárólag az 1. melléklet szerinti főtevékenysége körében élelmiszer belföldi értékesítését végezheti a munkavállaló és társkártyával rendelkező közeli hozzátartozója részére a vendéglátás alszámla terhére.

Kereskedő: az e rendelet 1. mellékletében meghatározott gazdasági tevékenységet főtevékenységként folytató gazdasági társaság, egyéni vállalkozó, egyéni cég, őstermelő, vagy családi gazdaság.

1. melléklet a 781/2021. (XII. 24.) Korm. rendelethez
A Széchenyi Pihenőkártyával a vendéglátás alszámla terhére kezdeményezett fizetést elfogadó kereskedő gazdasági tevékenysége:

  • 4711 TEÁOR kód – Élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelem
  • 4721 TEÁOR kód – Zöldség, gyümölcs kiskereskedelme
  • 4722 TEÁOR kód – Hús-, húskészítmény kiskereskedelme
  • 4723 TEÁOR kód – Hal kiskereskedelme
  • 4724 TEÁOR kód – Kenyér-, pékáru-, édesség-kiskereskedelem
  • 4729 TEÁOR kód – Egyéb élelmiszer-kiskereskedelem
  • 4781 TEÁOR kód – Élelmiszer, ital, dohányáru piaci kiskereskedelme

Ez a rendelet 2022. február 1-jén lép hatályba.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png