Élelmiszeripari pályázatok – Terítéken a modernizáció

Az élelmiszeripar fejlesztési támogatásairól az Ipari Tagozat online tájékozató előadást szervezett a szektor vállalkozásai részére.

A következő hétéves fejlesztési terv megalapozza a magyar élelmiszeripar további innovációját. A pályázati lehetőségekről tájékozódhattak az élelmiszeripari vállalkozások, kamaránk Ipari Tagozatának Élelmiszeripari Szakmai Osztálya ebben a témában szervezett online tájékozató előadást.
A szektor támogatásainak ismertetését Vitéz Krisztián, a MAPI-csoport értékesítési igazgatója tartotta.

A szakember az alábbi pályázatokról tájékoztatta a szakma érintettjeit:

Irinyi Terv – Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program („ÉLIP BFP”)
A program célja a Magyarországon működő élelmiszeripari vállalkozások beszállító képességeinek fejlesztése, különösen a szükséges technológiaváltások és kapacitásbővítések támogatása, valamint azon minőségi elvárásoknak való megfelelés támogatása, ami ahhoz kell, hogy a magyar élelmiszer, a hazai agrárium terméke megfelelő minőségben, csomagolásban jusson el a magyar családok asztalára.

Széchenyi 2020 – Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása (GINOP 1.2.12 21)
A pályázat célja, hogy komplex beruházások támogatásával, feltételesen visszatérítendő támogatás biztosítása révén biztosítsa az élelmiszeripari feldolgozó középvállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítését, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatását, a területi különbségek csökkentését, a térségi felzárkóztatást és a helyi gazdaság megerősítését.

Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése (VINOP 2.1.2 21)
Jelen felhívás olyan mikro-, kis-, és középvállalkozásokat, illetve nagyvállalatokat támogat, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, illetve ezek prototípusai kifejlesztését célozzák meg.

Egyéb pályázatok (VINOP és hazai forrás)

  • A kiemelkedő teljesítményű, jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis és középvállalkozások támogatása (Magyar Multi program)
  • A zöldgazdasághoz és iparhoz kapcsolódó feldolgozóipari cégek technológiaváltásának támogatása (Zöld Nemzeti Bajnokok program)
  • Az építőipari ágazat technológiai korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére irányuló támogatás (ÉPÍTŐ-5)

Az év első felében várható vidékfejlesztési pályázatok:

  • Minőségrendszerekhez kapcsolódó előállítói, termelői csoportosulások tájékoztatási és promóciós tevékenysége – március
  • Állattartó telepek megújításának támogatása – április
  • Kertészet -ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása – április
  • Terménytárolók, szárítók, tisztítók és vetőmag előállító üzemek fejlesztése – május

Az előadást követően lehetőséget biztosítottunk a résztvevőknek, hogy kérdéseket tegyenek fel az előadónak, s elmondhassák észrevételeiket.

 

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png