Élménydús programok az "Önmagadra hangolva pályaorientációs táborban"

Az "Önmagadra hangolva pályaorientációs tábor" célja a gyerekek önismeretének elősegítése, önmaguk jobb megértése, elfogadása, fejlesztése, valamint a csoportban való együttműködés erősítése. 

Az "Önmagadra hangolva pályaorientációs tábort" kamaránk 2. alkalommal szervezte meg. A tábor célja a gyerekek önismeretének elősegítése, önmaguk jobb megértése, elfogadása, fejlesztése, valamint a csoportban való együttműködés erősítése volt.

Az önismereti feladatok, játékok által rálátást kaptak többek között énképükre, tulajdonságaikra, képességeikre, fejlesztendő területeikre. A foglalkozások középpontjában a nyitottság, az önmegismerés, a segítés, az aktív cselekvés, a felfedezés és a döntéshozatal élményén volt a hangsúly, a feladatok feldolgozásával felszínre hozva a megszerzett tapasztalatokat és élményeket. Az együtt gondolkodás, a csapatban való együttműködés által, előre vetítve a közös cél elérését, a továbbtanulást és a megfelelő szakma kiválasztását.
Az önismereti foglalkozásokat Idei Edina önismereti instruktor tartotta.

Nemcsak az önismeret, a pályaorientáció is fontos szerepet kapott a tábor programjában.
A kamara pályaorientációs partnere, a Veritas Dunakiliti Kft. egész napos pályaorientációs programmal várta a gyerekeket. Ezt a látogatást megelőzte egy szakmaismertető foglalkozás, ami jó alap volt a gyárlátogatáshoz. Az egész gyár működését megismerhették a gyerekek játékos formában: belekóstolhattak a HR munkába, a logisztikába, a minőségügybe, a mérnökség munkájába, a gazdasági részlegbe és a termelésbe is.

Mindemellett külsős program is gazdagította a gyerekek élményeit: kamaránk partnere, Marczali Vilmos vállalkozó VR szemüvegeken keresztül mutatott be több szakmát nekik. Ezen kívül még Gamer+ Xshot játékokat is kipróbálhatták a fiatalok.

A tábori fotókból összeállított képgaléria jól tükrözi a programok sokszínűségét, a tábor hangulatát! Tekintse meg őket!

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png