Elsők között a Győri Villamosipari Ágazati Képzőközpont

Kamaránk szakmai segítséget nyújtott a győri képzőközpont megalakulásához, mely megfelel az új szakképzési törvényi változásoknak.


Sajtótájékoztató keretében mutatták be Győri Villamosipari Ágazati Képzőközpontot, ahol Sarkadi-Nagy Balázs a GYVÁKK ügyvezetője köszöntötte a résztvevőket majd Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszédében elmondta, hogy kamarai szemszögből nagy büszkeséggel tölti el a Győri Villamosipari Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. megalakulása duális képzőhelyként, ahol a tanulók a nagy jövővel kecsegtető villamosiparban részesülhetnek gyakorlati és elméleti oktatásban.

Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja, mint a Győri Villamosipari Ágazati Képzőközpont egyik alapítója kihangsúlyozta, hogy a képzőközpontban egyedülálló módon a minőségi duális képzést valós ipari munkakörnyezetben tapasztalhatják meg a tanulók. Sarkadi-Nagy Balázs, a Győri Villamosipari Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy a helyi cégek igényeihez mérten alkalmazkodik a képzőközpont struktúrája. Győr régóta biztos alapja a magyar iparnak. Ennek hátterében az áll, hogy a városban a legkiválóbb szakképző intézmények találhatók meg , hiszen az ipar számára elengedhetetlen a magas szaktudással rendelkező szakemberek megléte. 

Új mérföldkövet ért el Győr szakképzése. Sarkadi-Nagy Balázs a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy hosszú előkészítő munka eredményeként az országban elsőként került sor olyan ágazati képzőközpont létrehozására, mely a 2019. évi LXXX. törvény (Szkt.) 81.§ (1) bekezdés. c) pontjának megfelelő, gazdálkodó szervezetek és Szakképzési Centrum által együttesen alapított nonprofit társaságként működik. Az új gazdasági társaságnak erős alapot ad mindhárom alapítónak a szakképzésben régóta betöltött szerepe. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakmai segítséget nyújtott a Győri Villamosipari Ágazati Képzőközpont megalakulásához, kiemelten az új szakképzési törvényi változásoknak történő megfelelésben. 

A GYVÁKK Nonprofit Kft. alapítói a Győri Szakképzési Centrum, az ENGINEERINSTRUMENTS Kft. és az  EI Services Kft. együttműködésében a képzés és az ipar szervesen összefonódik. A Győri Villamosipari Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. lehetőséget nyújt ­ főként az Elektronika és elektrotechnika ágazatban tanulók számára ­, hogy korszerűen felszerelt tanműhelyekben, jól képzett szakemberekkel szerezzék meg végzettségüket. Az új tanulási eredmény alapú szemlélet előnyeinek megfelelően a szakmai elmélet és gyakorlat elsajátítása együttesen valósul meg.

Sarkadi-Nagy Balázs ügyvezető kiemelte, nagy szerepet vállal a képzőközpont abban, hogy a tanulók megismerjék szakmájuk szépségét és kihívásait, egyben hidat képez a tanulók és a cégek között. A képzőközpont lehetőséget teremt a helyi cégek és vállalkozások számára, hogy könnyen megtalálják jövőbeli kollégáikat.

Jelenleg a középfokú duális szakképzést három győri intézménnyel együttműködve valósítjuk meg:

  • Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum
  • Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium
  • Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégium

A Győri Villamosipari Ágazati Képzőközpont tapasztalt kollégái a következő szakmák elsajátításában segítik a tanulókat, nappali és esti munkarendben:

  • Automatikai technikus
  • Elektronikai technikus
  • Ipari informatikai technikus
  • Infokommunikációs hálózatépítő és -üzemeltető technikus
  • Erősáramú elektrotechnikus
  • Villanyszerelő
  • Gépgyártás-technológiai technikus

A Győri Villamosipari Ágazati Képzőközpont a szakképzési munkaszerződéssel olyan munkaerőt biztosít partnereinek, akikre hosszabb távon is számíthatnak. A tanulók utánpótlást jelentenek a munkaerő toborzás során, a vállalati kultúrát ismerő, jól teljesítő tanulók a szakmai vizsgát követően minden további képzés, oktatás nélkül bekapcsolhatók a termelésbe.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png