Érvénybe lépett az árplafon

Az áramárplafon automatikusan a szerződések részévé válik, érvényesítése érdekében a vállalati ügyfeleknek nincs teendőjük. 

A kormány a magas energiaárak csökkentése érdekében a feldolgozóiparban, a szálláshely-szolgáltatások és a raktározás-szállítás esetében árplafon bevezetése mellett döntött. A bejelentés szerint a maximális nettó ár 200 euró/MWh. A július 1-jétől érvényes intézkedés 40 milliárd forinttal csökkenti majd a korábban magas szinten rögzített árú szerződéseik miatt hátrányt szenvedő vállalkozások rezsiterheit.
Az áramárplafon automatikusan a szerződések részévé válik, érvényesítése érdekében a vállalati ügyfeleknek nincs teendőjük. A kedvezményezetteknek 2023. június 1-jén a rendeletben rögzített TEÁOR számok szerinti főtevékenységet kell végezniük, és fixáras áramszerződéssel kell rendelkezniük.

 

Ahogy korábban írtuk: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezte a kormánynál a fix áras energiaszerződések azonnali felülvizsgálatát és piaci árszinthez igazítását, az egyeztetések következtében vezette be a kormány az árplafont. 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png