Európai Hulladékcsökkentési Hét - Csatlakozzon Ön is!

2020. november 21-29. között rendezik meg az Európai Hulladékcsökkentési Hetet. Csatlakozzon a programsorozathoz november 13-ig!

Az Európai Unió idén 12. alkalommal hirdette meg az Európai Hulladékcsökkentési Hetet, 2020. november 21-29. között rendezi az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az ehhez kapcsolódó programsorozatot. A rendezvény a hulladék keletkezésének megelőzését célzó legnagyobb európai kampány. Az ITM törekvését a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is magáénak érzi: elkötelezett a fenntarthatóság mellett, fontosnak tartja a környezeti terhelés csökkentésére irányuló kormányzati és európai uniós célkitűzéseket.  

Az idei akció a gyártás során keletkező láthatatlan hulladékra fókuszál.

Az Európai Hulladékcsökkentési Héthez várják vállalkozások, cégek csatlakozását, akiknek fontos a hulladékcsökkentés, akik nap mint nap tesznek a környezeti terhelés minimalizálásáért!

Amennyiben bármilyen ötlete van hulladékcsökkentésre vonatkozóan, regisztráljon november 13-ig a www.hulladekcsokkentesihet2020.hu vagy a https://ewwr.eu oldalon.

Arra kérjük a vállalkozásokat, hogy a regisztrációs időszak végéig mutassanak be vagy találjanak ki valamilyen olyan programot, akciót, versenyt az Európai Hulladékcsökkentés Hetére (2020. november 21-29.), amellyel szemléltethető az, hogy a vállalkozási tevékenység, a termelési folyamatok megszervezése során figyelem vannak a környezettudatosságra, a hulladék mennyiségének csökkentésére, nagy hangsúlyt fektetnek az újrahasznosításra és a még hasznosítható hulladék újrahasználatára. 

Csökkentsük Együtt a Hulladékunkat! - Ne csak egy hétig, de használjuk ki ezt az egy hetet arra, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetünk védelmére.

A cél, hogy alacsonyabb szintű legyen a vállalkozások hulladékkibocsátása, kisebb mennyiség keletkezzen bizonyos környezetet terhelő csomagolóanyagokból. Annak a szemléletnek az erősítése is fontos továbbá, hogy a keletkezett hulladékra, mint alapanyagra tekintsenek a vállalkozások, akár üzleti potenciált látva annak feldolgozásában. Így egyszerre csökkenne a környezetre nehezedő nyomás és biztosítva lenne az egyre szűkösebb és drágább nyersanyagforrásokhoz történő hozzáférés. Az erőforrás hatékonyságon keresztül a vállalkozások hozzájárulhatnak az unió versenyképességének javításához. 

Csatlakozzon Ön is! Regisztráljon Itt vagy itt

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png