Feldolgozóüzemek beruházásait támogató pályázatok

Két új pályázati felhívás jelent meg a feldolgozóüzemek fejlesztéseinek támogatására.

top-view-modern-operational-plant-producing-fiberglass-heavy-industry-machinery-metalworking-workshop-concept.jpg

Megjelentek a feldolgozóüzemek beruházásait támogató pályázati kiírások. A 2027-ig tartó KAP Stratégiai Terv keretei között összesen 200 milliárd forint keretösszeggel, két új pályázati felhívás jelent meg a feldolgozóüzemek fejlesztéseinek támogatására – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a nagyobb, komplex projekteket támogató Feldolgozó üzemek komplex fejlesztésének támogatása című felhívást 150, míg a kisebb léptékű beruházásokra fókuszáló Feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatása című kiírást 50 milliárd forint forráskerettel hirdetik meg. A fejlesztésekhez kapcsolódóan az alap támogatási intenzitás mértéke 50%, de ez bizonyos esetekben 70%-ig növekedhet.

A támogatási kérelmek benyújtására – a megfelelő felkészülési idő biztosítása érdekében - a kisebb léptékű projekteket támogató felhívás esetén 2024. augusztus 13-tól, a komplex projekteket támogató felhívás esetén 2024. szeptember 17-től lesz lehetőség. A felhívások és az azokhoz kapcsolódó tájékoztató anyagok, mellékletek az Agrárminisztérium tematikus weboldalán, ide kattintva találhatók » » »

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png