Fergeteges vásári forgatag – ez volt a Király Kult. utca

Május 7-én szervezte meg a kamaránk által létrehozott Győri Bevásárló Utcák Alapítvány a Király Kult. utca programot.
A program a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

Egyedi, magas minőségű kézműves termékek, élő zene, hangszerbemutató, látványfestés, rádiós élő kívánságműsor – mindezzel találkozhattak május 7-én a győri Király utcába látogatók. A Kult. Utca program szervezői a legkisebbekre is gondoltak, őket arcfestés és lufihajtogatás várta, s találkozhattak Hófehérkével és Vasemberrel is. Igazi családi programot kínált a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány által 3. alkalommal megrendezett vásári forgatag. 

A Kult. utca kiállítóit, résztvevőit, látogatóit a helyszínen Simon-Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Pintér-Péntek Imre kamaraelnök és Obertolné Horváth Tímea, az alapítvány elnöke köszöntötték.

"Belváros-Kereskedelem-Művészet" – így szól a Király Kult. utca szlogenje, s ennek jegyében fonódott össze ez a hármas a szombati programban.

A belváros egyik legszebb utcájában helyi kézműves vállalkozók, győri képzőművészek, népi iparművészek, valamint a Győri SZC Kossuth Lajos Középiskola diákjainak kézműves remekeiből – ékszerekből, kosarakból, gyerekjátékokból, csipke-és textil alkotásokból, festményekből, dekorációkból – válogathattak a látogatók, miközben a szemünk láttára is készültek az újabb műremekek.

A kiállítók mellett három neves festőművész vállalta, hogy a közönség előtt alkosson, így bepillantást kaphattunk az alkotás folyamataiba is. A nap végére csodálatos művek kerültek ki Csizmadia István, Bárány Terézia és Koppány Attila kezei alól.
Malasits Zsolt festőművész a Király utcai galériájában a művészeti filozófiáról és a festmények kulisszatitkairól mesélt az érdeklődőknek.
Szabó Béla, Varga György és Muzsai Viktória  az Art World Hungary Egyesület művészei fotópiknik keretében mutatták be képeiket.
A Triangulum Galériában pedig Üzenet - Stációk fényből és sötétből címmel Kurcsis László győri grafikusművész tartott tárlatvezetést az érdeklődők számára.

A jó hangulatról színpadi zenés programok gondoskodtak:
A Darbuka Trio hangszerbemutatót tartott, majd a hangszereket ki is lehetett próbálni. Az örömzenélésbe felnőttek és gyerekek egyaránt bekapcsolódtak.
Délután a rock zenéé volt a színpad: először a Várakozni Tilos! nevű formáció, majd az Évcy & Old School Daddy's zenekar fellépése következett.

A rendezvényhez idén is csatlakozott a Rómer Flóris Múzeum. Az Esterházy Palotában kvízekkel, játékokkal várták a gyerekeket.
A Kult. Utca rendezvény keretein belül meghirdetett "Hol szeretnék élni?" című rajzversenyre készített rajzokat a kamara munkatársainál lehetett leadni a nap folyamán. A beérkezett alkotásokat kiállították a helyszínen.

A program keretében adták át a kamara Kereskedelmi Tagozatába újonnan belépett vállalkozásainak is a tagságról szóló oklevelet:

  • J-Delikát Kft. részéről Németh János ügyvezetőnek,
  • RAAB-GASTRO Kft. részéről Béres Andreának,
  • Korán Annamária egyéni vállalkozónak,
  • KTS Online Kft. részéről Takács Gábor ügyvezetőnek,
  • Euland & Immobilien Kft. részéről Tóth Hedvig ügyvezetőnek,
  • Pécsinger János egyéni vállalkozónak,
  • Pintér Szabolcs egyéni vállalkozónak.
 

Szavak helyett beszéljenek a Király Kult. utca hangulatáról a képek!
Tekintse meg a fotókat képgalériánkban!


A program a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

  

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png