Gazdasági Évnyitó a hit, a tudás és az összefogás jegyében

A kamarai Gazdasági Évnyitó neves előadói között szerepelt az Audi Hungária igazgatóságának elnöke is – a vállalatot 30 éves jubileuma alkalmából köszöntötték. 

Megtartotta hagyományos Gazdasági Évnyitó rendezvényét 2023. március 1-jén a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az esemény a hit, a tudás és az összefogás jegyében telt, ezek fontosságára hívta fel a figyelmet Pintér-Péntek Imre kamaraelnök, s ezen hármas egy-egy szeletét képviselték a program neves előadói is.  

A kamaraelnököt követően Hortobágyi T. Cirill osb pannonhalmi főapát tartott előadást, aki rámutatott arra, hogy a hit mi mindenben segítheti a vállalkozókat is. A Bencés-rend ezeréves történelmének példáján keresztül pedig arra világított rá, hogy az élet rendje szerint a sikeres időszakokat, a csúcs felé tartó utat mindig kisebb-nagyobb ereszkedés követi, de ha ilyenkor nem adják fel a munkát az emberek, ha tudnak új célokat kitűzni és dolgozni azért, akkor újra elindulhatnak felfelé. Ez a példa sok vállalkozásnak hitet adhat a következő időszak nehézségeihez. 
 
Az évnyitón tiszteletét tette és köszöntötte a résztvevőket Izrael magyarországi nagykövete, Yacov Hadas-Handelsman is.
 
A tudás szellemében dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány elnöke tartott előadást, amelyben bemutatta, hogy az intézménynek milyen tervei vannak, amelyek azt szolgálják, hogy az egyetem Európa járműipari tudásközpontjává váljon. 
 
Alfons Dintner, az Audi Hungária igazgatóságának elnöke előadásából visszatekitést kaptunk a vállalat elmúlt 30 évére, majd egy kis bepillantást adott abba is, hogy az Audi miként készül az elektromos hajtású járművek által meghatározott jövőbe. Alfons Dintner hangsúlyozta: "Az Audi Hungária sikertörténete a munkatársak sikertörténete".
A 30 éves jubileumát ünneplő vállalat elismeréseként a kamara elnöke és társelnöke, Szekeres István oklevelet adott át Alfons Dintnernek.  
 
Az idei évben először a Gazdasági Évnyitó keretében adták át a "Kiváló Kamarai Munkáért Érdemérmet". Az elismerést Miklósy Lajos vehette át Pintér-Péntek Imrétől és Pénzes Lászlótól, az Ipari Tagozat elnökétől. 
Miklósy Lajos hosszú évtizedek óta a kamara tisztségviselője. Szakmai tevékenységével kamarai alelnökként és az Ipari Tagozat elnökeként is támogatta a kamara működését, az Ellenőrző Bizottság tagjaként pedig a jogszabályoknak való megfelelést. A „Kamara Által Ajánlott Vállalkozás” Védjegyprogram alapító tagja, a kamara által alapított Ipartörténeti Alapítvány kuratóriumi elnöke, a győri ipartörténeti emlékhelyek megálmodója, aki hosszú évek óta hozzájárul a kamara elismertségének növeléséhez.
 
A program részeként írták alá együttműködési megállapodásukat a Széchenyi István Egyetem és a Nyugat-dunántúli régió kamaráinak – a Győr-Moson-Sopron, a Vas és a Zala vármegyei, illetve a nagykanizsai és a soproni kamarák – képviselői. Az együttműködési megállapodás értelmében a Széchenyi István Egyetem törekszik arra, hogy valós piaci igényekre alapozó képzési kínálattal jelenjen meg az oktatási piacon. A területi kamarák vállalják, hogy ezeket az igényeket közvetítik az egyetem felé. Az egyetem azoknak a felnőtteknek, akik nem akarnak egy teljes kurzust elvégezni, lehetőséget ad arra, hogy csak részképzéseken vegyenek részt – ezek elvégzéséről az intézmény mikrotanúsítványokat állít majd ki. 

Az ünnepi hangulatot fokozta Jàvorkai Ádám és Jávorkai Sándor virtuóz előadása. 
 
Az évnyitó teljes programja visszanézhető YouTube csatornánkon.
 
Az évnyitóról tudósítást olvashatnak a Győr+ és a kisalfold.hu oldalán. 
A GyőrPlusz Média híradós tudósítása ITT, az Oxygen Médiáé pedig ITT visszanézhető.
 
Tekintse meg az eseményen készült fotókat!
Fotók: Orosz Sándor

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png