GINOP pályázati lehetőség nyílt a munkahelyi képzések támogatására

A vállalkozásoknak újabb 15 milliárd forintra lesz lehetőségük pályázni a munkahelyi képzéseik megvalósításához.

serious-businessman-presenting-company-business-goals-colleagues (1).jpg

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása alapján a vállalkozásoknak újabb 15 milliárd forintra lesz lehetőségük pályázni a munkahelyi képzéseik megvalósításához.
Az uniós forrásokból megvalósuló Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz 3.2.1 kiemelt projektjének célja, hogy a vállalatoknak nyújtott – feltételesen visszatérítendő – támogatásokon keresztül segítse a munkavállalóik képzését. Ezzel javítanák a vállalkozások termelékenységét és a dolgozók kompetenciáinak fejlesztését.  

A GINOP Plusz Program munkahelyi képzésekre fordítható 70 milliárd forintos pályázatának keretében a munkáltatók többek között szakmai ismeretekre irányuló tréningekhez, valamint IKT- és nyelvi tanfolyamokhoz kaphatnak támogatást.
A tanfolyamokat támogató program most meghirdetett, 15 milliárd forintos kerete számos könnyítést is tartalmaz a vállalkozások részére. Az energiaintenzív ágazatokban működők – amennyiben a képzési tervükben zöldátálláshoz kapcsolódó is megjelenik – 100 százalékos támogatási intenzitással igényelhetik azt. 

A pályázati felhívásról szóló Makronóm hírt ide kattintva olvashatja. »»»

A pályázatról a részletes információk elérhetők a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaügyi portálján. »»»

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png