Fontos változás a kötelező kamarai hozzájárulás megfizetésében!

Az éves kötelező kamarai hozzájárulást már nem a vállalkozás székhelye szerinti területi kamarának, hanem az országos kamarának kell megfizetni.

A gazdasági kamarákról szóló törvényben meghatározott éves 5.000,- Ft összegű kamarai hozzájárulás jövőbeni megfizetésével kapcsolatban a következőkről tájékoztatja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a vállalkozásokat.
A kamarai hozzájárulást 2022. január 1-jét követően nem a vállalkozás székhelye szerinti területi kamarának, hanem az országos kamarának, vagyis a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának kell megfizetni a Gránit Banknál vezetett 12100011-10639683 számú bankszámlára. A közlemény rovatban kérjük tüntesse fel vállalkozása 11 számjegyű adószámát a befizetés beazonosítása érdekében.

Amennyiben az Ön vállalkozásának, illetve az Ön által vezetett vállalkozásnak a 2021. december 31-ét megelőző időszakra vonatkozóan hátraléka van a kamarai hozzájárulás megfizetése vonatkozásában, úgy azt változatlanul a székhelye szerint illetékes területi kereskedelmi és iparkamara felé kell rendezni.

A 2022. január 1-jét követően a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által beszedett kamarai hozzájárulás 90 százaléka az eddigi gyakorlatnak megfelelően a székhelye szerint illetékes területi kereskedelmi és iparkamarához kerül és azon kamarai tevékenységek, illetve szolgáltatások pénzügyi fedezetéül szolgál, amelyeket a területi kamara az Ön vállalkozása részére is biztosít. A beszedés központosítása kizárólag a forrásallokáció hatékonyságának javítását szolgálja.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png