II. Höveji Nyárzáró Vidéki Gasztroprogram és Csipketalálkozó

„A rendezvény kezdi kinőni magát országos jelentőségű programmá."

Augusztus 26-án és 27-én, immáron második alkalommal került megrendezésre a festői szépségű Hövej, nyárzáró programja. A rendezvény célja, Győr-Moson-Sopron megye első „megyerikumának", az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség részének valamint „Kiemelkedő Nemzeti Értéknek" számító Höveji Csipke értékének megőrzése és népszerűsítése. Az eseményen kamaránk Kézműipari Tagozata és Fertő-Rábaközi Térsége is képviseltette magát. Előbbi a rendezvényhez kapcsolódó főzőverseny külön-, míg utóbbi az első helyezett díjazásához járult hozzá.
A kétnapos rendezvényre számos vendég, kiállító, fellépő és egyesület érkezett, akik nagyban hozzájárultak a csipketalálkozó sikeréhez. Az első nap, előadások sorozatával vette kezdetét a programsorozat, melynek részeként a Nemeshanyi Csipke bemutatására is sor került. A folytatásban egész napos programkínálat várta a vendégeket. A zenés-táncos előadásokat, kézműves foglalkozások, főzőverseny és számtalan szórakoztató program kísérte. Gyopáros Alpár kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője, köszöntő beszédében kiemelte, „a rendezvény kezdi kinőni magát országos jelentőségű programmá".
A rendezvény fő szervezője Vargáné Molnár Zsuzsanna polgármester asszony példaértékű munkája nem ismeretlen kamaránk számára. Polgármester asszony, a höveji Montázs Kézműhely Egyesület képviseletében önkéntes tagként, kamaránk Kézműipari Tagozatát és Fertő-Rábaközi Térségét is erősíti.

A rendezvényen közreműködtek:
Radics Angelika (Kézműipari Tagozat és a Fertő-Rábaközi Térség elnökségi tagja)
Erdős Vilmos (Fertő-Rábaközi Térség irodavezetője)
Fotók: Tóth Attila

Tekintse meg képgalériánkat, amely az oldal alján található.


Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png