II. Térségi Gazdasági Évindító a Fertő-Rábaközben

Példaértékű összefogás eredménye a Fertő-Rábaközi Térség Gazdasági Évindítója.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Fertő-Rábaközi Térsége és a K&H Bank Zrt. együttműködésében megvalósuló Térségi Gazdasági Évindítót immár második alkalommal rendeztük meg, melyre érdekes és hasznos témákkal készültek a szervezők. A január 25-i rendezvényt a térség legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő üzleti közössége, a Nyugati Kapu Klub aktuális találkozójával karöltve tartották, melynek 2 éves történetével is megismerkedhettek a résztvevők. A rendezvény célja a gazdasági szereplők működését elősegítő információk átadása, valamint a kamara és a pénzintézet közötti kapcsolat bővítése. A találkozó során kitekintést nyerhettek a vállalkozók a várható gazdasági kilátásokra, de a Széchenyi Kártya program aktuális konstrukciói is szóba kerültek.
 
A térségi kamara számos programmal és rendezvénnyel várja a vállalkozásokat, legyen szó pályaorientációról, szakmai fórumokról vagy éppen üzleti találkozókról, emelte ki nyitóbeszédében Erdős Vilmos, a térség irodavezetője.

A K&H Bank Zrt. részéről Nagy László területi vezető köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte, hogy milyen fontos az összefogás és a vállalkozások támogatása, megbecsülése, melyre kiváló példa a mai konferencia. „Az idei Térségi Gazdasági Évindító egy folyamatosan erősödő együttműködés eredményeként jött létre, és a folytatásban további programok és rendezvények várhatók a közös szervezés eredményeként" - hangzott el a területi vezető részéről.

A folytatásban szakmák elhívatott követői tartottak előadásokat.
Elsőként Bánhalmi Gábor, a K&H  alapkezelő vezető stratégája a piaci aktualitásokról, a hazai és nemzetközi gazdasági körképről tartott előadást. Szóba került a kamatpálya, a hozamok alakulása, a részvény és devizapiac, valamint az EUR/HUF árfolyam múlt évi és várható idei alakulása.
A rendezvény másik előadója, Varga Géza, a K&H régiós KKV ügyfélcentrum vezetője volt, aki a Széchenyi Kártya Max+ hitelprogram és a KKV vállalkozói számlacsomagok részleteit ismertette a résztvevőkkel. Előadásában kiemelte az SZK program idei változásait, előnyeit és feltételeit. Ismertette a pénzintézet elektromos személygépkocsi beszerzésére vonatkozó, kedvező kamatozású konstrukcióját, a K&H Zöldautó finanszírozást.

Rövid szünet után a 2 éves Nyugati Kapu Klub sikertörténete került fókuszba.
"2022. január 27-én, egy kerekasztal megbeszéléssel vette kezdetét azon kezdeményezés, amely ma már sikertörténetnek tekinthető. Kilencen ültünk az asztalnál és arról kezdtünk beszélgetni, elmélkedni, hogy egy olyan közösséget hozzunk létre, amely ernyőszervezetként segíti a vállalkozókat, ahol értékteremtő beszélgetéseket folytathatunk, ahol hasznos programokat szervezhetünk, ahol üzleti kapcsolatok szövődhetnek, egyszerűen egy közösséget, ahova jó tartozni" - hangzott el a térségi irodavezető részéről.

A napirendi ponthoz kapcsolódóan a vállalkozók is elmondták, mit jelent nekik a klubtagság.

  • Elsőként Polák Péter, a PPD Online Kft. ügyvezetője fejtette ki a Nyugati Kapu Klubbal kapcsolatos gondolatait, aki az összefogás, a kapcsolatbővítés lehetőségét emelte ki beszédében. Fontosnak tartja, hogy térségi szinten, a helyi vállalkozókkal és helyi témákról értekezzenek a gazdaság szereplői.
  • Horváth Nikolett, a Horváth Bau Project Kft. ügyvezetője szintén az összefogás erősségére fókuszált. Párjával, Horváth Ferenccel örömmel vesznek részt a találkozókon, ahol értékes információkkal gazdagodhatnak.
  • A HI-MOD Audio Kft. ügyvezetője, Magyar Attila alapító tagként van jelen a klub életében és állandó résztvevője a találkozóknak. Civil szervezetek mentoraként látja, hogy nem egyszerű közösséget építeni, de elmondása szerint a Nyugati Kapu Klub mégis fejlődik és rendhagyó programok jönnek létre.
  • Végül, de nem utolsó sorban Vargáné Molnár Zsuzsanna egyéni vállalkozó, a Montázs Kézműhely Egyesület elnöke fejtette ki gondolatait, aki az értékteremtő beszélgetésekben és a változatos programokban látja a klub erejét.

A rendezvény végén a klub születésnapi tortája adott édes pillanatokat a vendégek számára, akik kötelen beszélgetéssel zárták az idei gazdasági évindítót.
Összeségében elmondható, hogy a program elérte célját. Az értékes előadások és hasznos információk mind-mind a vállalkozások fejlődését szolgálta.


A folytatásban további értékes programok és rendezvények várják a vállalkozásokat, melyekről irodáinkban és online felületeinken tájékozódhatnak.
Amennyiben az Ön vállalkozása még nem rendelkezik önkéntes tagsággal, de szeretne egy jól működő közösséghez tartozni, csatlakozzon és fedezze fel a kamarában rejlő lehetőségeket.

Értékteremtő beszélgetések, változatos programok, bizalmi kapcsolatépítés!

Fotók: Németh T. Ferenc
Az oldal alján galéria található!


Kapcsolat:
9330 Kapuvár, Győri út 2.
Erdős Vilmos »»
Tel.: +36 20 363-2729
E-mail: erdos.vilmos##kukac##gymsmkik.hu»

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png