In memoriam Vörös Gyula

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Vörös Gyula 2020. november 11-én, életének 64. évében elhunyt.

Vörös Gyula, a Bio-Textima Kft. tulajdonosa a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egykori Ipari Tagozati elnöke és a Fertő-Rábaközi Térség elnökségi tagja volt.

Vörös Gyula vállalkozásával húsz évvel ezelőtt belépett az önkéntes kamarai tagok közé, ezáltal a megye gazdasági tevékenységét közelebbről megismerve részesévé vált kamarai közösségünknek. 2012-ben megválasztották az Ipari Tagozat Textilipari Szakmai Osztály elnökének, 2016-tól 2020-ig elnökölt az Ipari Tagozat élén, melyben az utolsó időkig aktív munkát végzett.

Előremutató gondolkodását jellemezte, hogy elnöksége alatt létrehozta az Ipar 4.0 tagozati programot és töretlen elszántsággal munkálkodott az Ipari Tagozat jövőjét meghatározó irányok kijelölésében.
Mint a megye textiliparát jelentősen meghatározó cégvezető, innovatív szemléletével példásan mutatta nem csak saját vállalkozásán keresztül a technológiai fejlesztések szükségességét, hanem tagozati elnökként kiemelte és megvalósította mindazokat az elképzeléseket, amivel a kis- és középvállalkozásokat korszerűsítésre és kitartásra buzdította.
Az Ipari Tagozat elnökségébe tartozó szakmai osztályok elnökeivel rendszeresen tartott megbeszéléseket, melyeknek elsődleges célja a megyei vállalkozások érdekképviselete, a kamarai tagok szakmai információkkal való tájékoztatása, a szakmai programok megvalósítása, hovatovább szakiskolák, szakmai versenyek, alapítványok rendszeres támogatása. Fontosnak tartotta a hagyományőrzés ápolását, a jövő technológiájának megismerését és azoknak különböző fórumokon történő megismertetését.

Ez a fajta tudásszomj, tökéletes munkára való törekvése jelesen mutatja vállalkozásának eredményeit. A teljesség igénye nélkül: a 26 éve fennálló rábaközi családi manufaktúra termékei a világ három kontinensének tizenöt országában ismertek, melynek minőségét számos hazai és nemzetközi díjjal jutalmaztak. Többek között 2005-ben a Budapesti Nemzetközi Vásáron bemutatott termékeivel cége megnyerte a Nagydíjat, 2013-ban vállalkozása nevében átvette a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozati Díjat. 2018-ban a Győr-Moson-Sopron Megye Gazdaságáért alapított Meller Ignác-díjjal jutalmazták, melyet az a gazdálkodási szervezet kaphat, aki a megye gazdasági életében, fejlődésében kiemelkedő tevékenységet folytat. 2019-ben a Vállalkozók Országos Szövetségének „Év vállalkozói” kategóriában Vörös Gyulát is kitüntették. A számtalan elismerés mellett a legbüszkébb arra volt, hogy 2011-ben vállalkozása a fa spirálrugós ágymatracával elnyerte a világ legnagyobb bútorkiállításának és vásárának, a Németországban megrendezett IMM Cologne innovációs fődíját.

Példaértékű karitatív tevékenységet végzett. Jótékonykodása nem csak megyei szinten volt elismert, hanem a Szent György Lovagrend egykori mosonmagyaróvári priorátusaként Vörös Gyula a Karolina Kórház számára is nagy értékben biomatracokat adományozott, melyek speciális összetétele miatt pihentetőbb fekvést biztosítanak a kórház betegei számára.
Magas szinteken nem csupán munkáját ismerték el, hanem a benne rejlő embert is: a férjet, családapát, nagypapát, barátot, ismerőst, de a főnököt is. Becsületes, őszinte ember volt, akinek a személyisége pusztán megjelenésével tiszteletre méltó, karizmatikus jellemet sugárzott.

Emberségét a munkájában, civil életben, ugyanúgy a társadalmi szerepvállalásai során mindenki azonnal felismerte. Unikális humora sokak arcára mosolyt varázsolt, hiszen pozitív életszemléletével kedves, úriemberhez méltó viselkedésével lenyűgözte környezetét.

Vörös Gyula személyében kiváló vállalkozót, kamarai tisztségviselőt vesztettünk.

Emlékét tisztelettel megőrizzük.

/Tóthné Szabó Beatrix nekrológja./

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png