Intézkedések a vállalkozások folyamatos energiaellátásának biztosítása érdekében

Megjelent a kormányrendelet "a veszélyhelyzet ideje alatt a vállalkozások folyamatos energiaellátásának biztosítása érdekében szükséges intézkedésekről".

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2022. szeptember 8-án, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter úrnak küldött, „Energiaválsággal kapcsolatos országos kamarai jelzések” tárgyú levélben kérte a jelenlegi problémák kezelésére az energiaszóltáltatók erőfölényének a letörését. Ennek a levélnek és Parragh László, az MKIK elnökének személyes tárgyalása hatására megjelent a 348/2022. (IX. 9.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet ideje alatt a vállalkozások folyamatos energiaellátásának biztosítása érdekében szükséges intézkedésekről.

A kormány a következőt rendeli el:
„A villamosenergia- és földgáz kereskedelmi engedélyes társaságok a gazdasági társaságok részére történő ajánlatadás során a vállalkozások folyamatos energiaellátása érdekében tekintettel kell, hogy legyenek a kockázatkezelési szempontokon túl a gazdasági társaságok korlátos biztosítéknyújtási képességére abban az esetben is, ha ezzel a fogyasztók gazdasági erejét (hitelképességét) és biztosítéknyújtási képességét meghaladó mértékben vállalnak fel nemfizetési kockázatot.”

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png