Ipar 4.0 megoldások a műanyagipari vállalkozások számára – beszámoló

Nem érünk rá a digitális megoldások bevezetésével, mert a negyedik ipari forradalomban már egy ideje benne vagyunk.

Kamaránk Ipari Tagozatának Műanyagipari Szakmai Osztálya támogatni kívánja tagjainak szakmai fejlődését. Ennek a hatékonyságfejlesztő programnak keretében a műanyagipari vállalkozások számára online előadást tartottunk 2021. március 4-én az Ipar 4.0 megoldásokról.

Az Ipar 4.0, a felgyorsult világ, a növekedő elvárások, automatizálás folyamatos változásra kéne, hogy sarkallja a vállalkozásokat. Erről és sok hasznos információról tartott előadást Perecz Péter, a Haris Digital Engineering Kft. társalapítója, valamint munkatársai, dr. Kardos Csaba és Hajdú Máté, akik az alapismeretek, technológiák ismertetésén túl az IoT megoldásokat és a gyakorlati oldalról megközelített folyamatokat ismertették a fórum résztvevőivel.

A jelenlévő cégvezetők és döntéshozók érdeklődőek és nyitottak voltak, de egyelőre a sok kihívás, az újdonság ismeretlensége és a beruházásigény gátat szab a fejlesztéseknek. Épp ezért mihamarabb szükség van szemléletváltásra, amelynek része a jó gyakorlatok bemutatása ugyanúgy, mint az, hogy elérhetővé és megismerhetővé tegyük a digitális adatkezelési megoldásokat a kkv-szektor számára.

A prezentáció sikerét alátámasztja, hogy a hallgatók nagyfokú érdeklődést mutattak az Ipar 4.0 megoldások iránt, minek következtében előadás és workshop sorozatot irányzott elő a szakosztály elnöke és egyben a program moderátora Stasztny Péter, figyelembe véve, hogy a résztvevők különböző technológiákat alkalmaznak.

Perecz Péter március 4-ei előadása EZEN az oldalon elérhető.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png