Iránymutatás a folytatáshoz a kata-s vállalkozók számára

Vállalkozás a kata után címmel tartottunk szakértői fórumot kamaránkban 2022. július 28-án. A kata adónem változásáról szóló előadást követően szakértőktől kérdezhettek a résztvevők.

Nagy érdeklődés mellett tartottuk meg kamaránkban 2022. július 28-án a kata adónem változtatása kapcsán meghirdetett szakértői fórumot. Személyesen mintegy harmincan követték figyelemmel Papp Gábor adótanácsadó, az Adóügyi Kerekasztal tagja, az Énkönyvelőm.hu tulajdonosa előadását az adónem változásával kapcsolatos tudnivalókról és az alternatívát jelentő egyéb adózási formákról. Online további ötven érdeklődő csatlakozott a fórumhoz.
 
 

Vállalkozás a kata után című szakmai fórumunkon személyesen mintegy harmincan vettek részt, további ötven érdeklődő online csatlakozott a programhoz. Fotó: Rákóczy Ádám 
 
A legfontosabb információkat, teendőket bemutató előadást követően a résztvevők kérdezhettek szakértőinktől:
  • Papp Gábortól,
  • Papp-Vida Csilla adószakértőtől, a Kamarai Szakértő testület tagjától,
  • továbbá moderátorként Tóth Gábor, az Adóügyi Kerekasztal tagja, a Profit-Praxis Kft. tulajdonosa is szakértői hozzászólásokkal támogatta a programot.
Szakértőktől – (balról jobbra) Tóth Gábortól, Papp-Vida Csillától és Papp Gábortól –  kaptak hiteles válaszokat a fórum résztvevői. 
 
Köszönjük szakértőinknek az iránymutatást, a támogatást, a kérdések hosszú sorára adott, minden igényt kielégítő válaszokat!
Bízunk benne, hogy a fórum valódi segítséget adott a döntés előtt álló vállalkozók számára!

A Győr Plusz Média tudósítása a programról ITT tekinthető meg. 
 

Kamarai szakértői testület segíti a vállalkozókat

2022. szeptember 1-jétől a megyei vállalkozások egyedi problémáikkal, személyre szabott tanácsért fordulhatnak a könyvelőkből, adótanácsadókból és könyvvizsgálókból álló kamarai szakértői testülethez.
A vállalkozóknak egy óra időtartamban díjmentes konzultációra van lehetőségük szakértőinkkel, melyet megelőzően szakmai kérdéseiket a lenart.martina##kukac##gymsmkik.hu e-mail címre írhatják meg, szeptember 1-jétől pedig online űrlapon keresztül fordulhatnak hozzánk. További részletek »»»

A kamara a következő hetekben több olyan tájékoztató, tanácsadó rendezvénnyel igyekszik támogatni a váltás előtt állókat, melyeken a kamarai szakértők mellett az adóhatóság képviselői is részt vesznek.
Emellett kamaránk folytatja erőteljes lobbitevékenységét is: szeretnék elérni, hogy az új KATA törvény hatálybalépésnek időpontját 2023. január elsejére módosítsák a döntéshozók, illetve jelentősen mérsékeljék az egyéb adózási formákkal együtt járó adminisztratív terheket.
A nyitóképen Papp Gábor előadás közben. Fotó: Rákóczy Ádám

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png