Ismét Pintér-Péntek Imre a GYMSM KIK elnöke

Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara 2024. május 8-án.

IMG_0324-Enhanced-NR.jpg

Tisztújító küldöttgyűlést tartott 2024. május 8-án a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. A küldöttek döntésének értelmében a következő négy évben is Pintér-Péntek Imre irányítja a szervezet tevékenységét, munkáját általános alelnökként továbbra is Szekeres István segíti. Az eseményen megválasztották a térségi és tagozati elnököket is. Határozat született a kamara és a Széchenyi István Egyetem közös vállalkozása, az Uni-Chamb Kft. megalapításáról, valamint átadták a „Kiváló kamarai munkáért érdemérmet” és a „Kiváló kamarai partnerségért díjat”.

Pintér-Péntek Imre, a kamara elnöke röviden köszöntötte a tisztújító küldöttgyűlés résztvevőit, majd megkezdődött az 2024-2028-as ciklus tisztségviselőinek megválasztása.
Az elnöki posztra egyedül pályázó Pintér-Péntek Imre a vármegyei kamara erősségeit a következőkben foglalta össze. Országosan is példaértékű az a közösség, amely a társadalmi tisztségviselők és az önkéntes tagok aktivitásának köszönhetően létrejött, akik nem kihasználják, hanem szolgálják a kamarát. Az elmúlt években megteremtette presztízsét a szervezet, amely külsőségekben és tartalmi elemekben is megnyilvánul. Előbbit többek között a székház felújításával megteremtett vonzó munkakörnyezet, utóbbit a színvonalas rendezvények, előremutató kezdeményezések reprezentálják. Mindezek mellett kiemelt figyelmet kap a vállalkozások érdekeinek képviselete, a térségi szereplők tudásának, tapasztalatainak átadása, valamint a kamara által nyújtott szolgáltatások körének szélesítése. A jövő legfontosabb feladatának továbbra is azt tartja az elnök, hogy a vármegye megőrizze gazdasági identitását és erősítse versenyképességét, hogy egyenragú partnere legyen a környező régióközpontoknak.    
Ugyancsak mandátumának meghosszabbítását kérte a küldöttektől Szekeres István eddigi általános alelnök. Elmondta: két éve segíti a térségben működő vállalatok külkapcsolatainak továbbépítését, a multinacionális cégek, valamint a kis- és közepes vállalatok közötti párbeszéd kialakítását, a tudástranszfer kereteinek megteremtését. A jövőben szeretné elérni, hogy a kamara tevékenysége proaktívabbá váljon, a gazdasági szereplők igényei hatékonyabban jussanak el a helyi, a vármegyei és a kormányzati szintű döntéshozókhoz.    
A kortesbeszédeket követően küldöttek egyhangúlag, tartózkodás és ellenszavazat nélkül döntöttek arról, hogy a következő négy évben Pintér-Péntek Imre elnökként, Szekeres István pedig alelnökként vezeti a vármegyei kereskedelmi és iparkamarát.

Ezt követően megválasztották a kamara térségi, valamint tagozati elnökeit és elnökségi tagjait. A szavazások eredményeképpen a Győri térség elnöke Molnár Albert, a Fertő-Rábaközi térség elnöke Csapó Péter, a Mosonmagyaróvári térség elnöke Tóth Gábor, az Ipari tagozat elnöke Pénzes László, a Kereskedelmi tagozat elnöke Jankó Ernő, a Kézműipari tagozat elnöke prof. dr. Lakatos István, a Szolgáltatási tagozat elnöke Szabó László lett. Elnökségi tag lett továbbá az Ipari tagozat részéről Varga Szabolcs, a Kereskedelmi tagozatból Kulacs Zoltán, a Kézműipari tagozatból Gede Zsolt, a Szolgáltatási tagozatból pedig Bauer László.  

A küldöttgyűlés elfogadta azt a határozatot, mely szerint a kamara a Széchenyi István Egyetemmel közösen megalapítja az Uni-Chamb Kft.-t. Az Uni-Chamb Kft. feladata az innovációs és technológiai transzferfolyamatok támogatása, valamint a mikrotanúsítványok termékfejlesztése és értékesítése. Megalapításával a térségben egy olyan tudásközpont kiépítése kezdődik meg, amely az itt működő vállalkozások számára elérhető közelségbe hozza a legkorszerűbb technikai, technológia ismereteket. A cég keretei között a kamara és az egyetem közösen dolgozik azon, hogy felhívják a vállalkozások figyelmét az új fejlesztésekben, új technológiai ismeretekben rejlő lehetőségre, és az intézményekben felhalmozott tudást a gazdasági vérkeringés szerves részévé tegyék. Kialakul az a keretrendszer, melyen keresztül a vállalkozók igényei eljutnak a kutatási műhelyekbe, a tudományos eredmények pedig eljutnak a vállalkozásokhoz.

A gyűlésen szavaztak az októberben sorra kerülő országos kamarai választás küldötteinek személyéről, valamint arról is, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tisztújításán a vármegyei szervezet Nagy Elek elnökjelöltségét támogatja.

A küldöttgyűlés végén a „Kiváló kamarai munkáért érdemérmet” vehette át Stasztny Péter, aki hosszú éveken keresztül képviselte a vármegye meghatározó nagyvállalatát, az SMR Hungary Bt.-t a kamarában. Több cikluson keresztül küldöttként, az Ipari Tagozat elnökségi tagjaként és a Műanyagipari Szakmai Osztály elnökeként támogatta a szervezet szakmai tevékenységét. Szervezője és állandó résztvevője a Lean és ESG coffee programsorozatnak, lean és kaizen mérnökként a körforgásos gazdaság bevezetésének elkötelezett híve. Tudásával magas szinten hozzájárult az Ipari Tagozat működéséhez és szakmai kapcsolatainak erősítéséhez. 

IMG_0295.jpg

„Kiváló kamarai partnerségért” díjat kapott Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja, aki évek óta a kamara elkötelezett partnere, folyamatosan támogatja annak átfogó képzési tevékenységét, közös szakmai projektek, rendezvények, szakmai versenyek előkészítését és megvalósítását. Támogató személyiségét példaértékű, aktív együttműködés, elismerésre méltó együttgondolkodás és közreműködés jellemzi. Számos kiemelt szakképzési program megvalósításának támogatója, közös projektek aktív résztvevője.

IMG_031328.jpg

 

A küldöttgyűlésre időzítve jelent meg az exkluzív kamarai magazin, a Kisalföldi Gazdaság 2024. tavaszi száma, amely összefoglalja az elmúlt 4 év sikereit, eredményeit, történéseit. A kiadvány online is olvasható, lapozzon bele »»»

IMG_0016.jpg

 

A tisztújító küldöttgyűlésről tudósított a GyőrPlusz Média, ez itt megtekinthető »»»
A híradós tudósítás a kamara YouTube csatornáján is visszanézhető »»» 

 

A küldöttgyűlés izgalmas pillanataiba betekintést engednek képgalériánk fotói.
Fotók: Csapó Balázs

 

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png