Jogsegély szolgálatot indít a bajba jutott vállalkozásoknak az MTÜ

A Booking késedelmes fizetése miatt bajba jutott vállalkozások számára jogsegély szolgálatot hozott létre a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A Nemzeti Adatszolgáltató Központban regisztrált szálláshelyek körében felmérést indított a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), hogy megismerje a Booking.com késedelmes fizetésének hatásait. Az eddigi kitöltések alapján kiderült, hogy leginkább a családi vállalkozások által működtetett szálláshelyeket érinti a probléma. Az online szállásfoglaló platform pénzügyi rendszerének nyári karbantartásra hivatkozva a Booking előzetesen közleményben tájékoztatta a szállásadó partnereit az utalások várható csúszásáról és a megszokott fizetési ütemezés július 27-e utáni helyreállításáról. Ennek ellenére a szállásadók jelenleg is késedelmes fizetésekről számolnak be, valamint az ügyfélszolgálat is akadozik. Jelenleg több, mint 2000 hazai vállalkozásnak tartozik a Booking.

Az MTÜ egyeztetést kezdeményez a témában az érintett hatóságokkal, a bajba jutott vállalkozások számára pedig jogsegély szolgálatot indít.
A károsultak kérdéseit a jogsegely##kukac##mtu.gov.hu e-mail címen fogadják.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png