Kamara a vállalkozásokért tantárgy

Nagy népszerűségnek örvend a győri Széchenyi István Egyetem és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara összefogásával megvalósuló Kamara a vállalkozásokért nevű tantárgy.

tantargy

A tantárgy felelősei Dr. Konczosné Prof. Dr. Szombathelyi Márta, a Széchenyi István Egyetem Vezetéstudomány és Szervezeti Kommunikáció Tanszékének egyetemi tanára és Molnár Albert, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Győri Térségének elnöke.

A tantárgy átfogó vállalkozói ismereteket nyújt, az alkalmazotti léten kívül rávilágít egy olyan szemléletre, ami a vállalkozói léthez tartozik.

Tematikája egyedülálló, hiszen bemutatja a Kamara és a kamarai rendszerek működését, továbbá ismerteti a vállalkozóvá válás folyamatát, érinti a vállalati finanszírozás és a kockázati tőkebefektetés különböző lehetőségeit, a vállalati marketingmódszereket, a vállalati projektek sikeres megvalósítását, a vállalkozás nemzetköziesítését, valamint reagálási lehetőségeket az aktuális piaci kihívásokra.

A tantárgy előadásainak nagy részét különböző üzleti területeken működő sikeres cégek vezetői és tulajdonosai tartják, akik előadóként és mentorként is hasznos visszajelzésekkel segítik a hallgatók munkáját.

Az előadók között megjelennek kamarai tisztségviselők, akik személyes tapasztalataik megosztásával betekintést nyújtanak a kamarai tagozati életbe, a Kamara segítségével kötött üzleti kapcsolatokba és a klubtevékenységekbe.

A tantárgy tematikájában rendszerint szerepelnek céglátogatások is, amelyek célja egy-egy sikeresen működő vállalkozás történetének és működésének megismerése.

A hallgatók csoportokat alkotva üzleti terv készítésével és prezentálásával teljesítik a tantárgy gyakorlati követelményeit, alkalmazva a tantárgy keretében megismert üzleti tervezési és üzleti prezentációs gyakorlatot. Hallgatói visszajelzések alapján a tantárgy sok inspirációt és motivációt nyújt a vállalkozási ötletek tényleges megvalósításához.

A tantárgyat bemutató film itt elérhető.


Kapcsolat:

Czik Eszter »»»
szolgáltatási munkatárs
+36 96 520-211
+36 20 30-9024

czik.eszter##kukac##gymsmkik.hu

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png